Opinii

Enigma alesilor vrinceni si problemele lor globale

Corneliu Condurache
24 oct 2005 936 vizualizări
La ultima conferinta de presa parlamentarii Partidului National Liberal au fost (pe buna dreptate) chestionati pe un ton adecvat de jurnalistii prezenti pentru o meteahna mai veche a lor de care, surprinzator, nu dau vreun semn c-ar vrea sa se debaraseze.

Comportamentul este de notorietate si-i unul comun atit in cazul celor de Alianta, dar deopotriva si in cel al adversarilor politici ai acestora de pe vremea cind ei obisnuiau sa organizeze asemenea activitati cu presa. Aterizati de la Bucuresti, alesii neamului vin si recita in fata ziaristilor locali niste teme de interes general legate, vezi Doamne, de activitatea lor laboriosa si importanta din capitala tarii, dar destul de departate de agenda vrincenilor. Numai ca acestea sunt prezentate si dezbatute in presa scrisa centrala si de televiziunile cu acoperire nationala, in perioada cit ei nu sint prezenti in judet. O astfel de abordare prezinta cel putin doua inconveniente, pe care-i de mirare ca agerii politicieni refuza sa le sesizeze. Pun in evidenta ca finutii domni ajunsi in scaune comode si bine platite, totusi, prin votul celor pe care acum ii cam ignora, nu fac in timpul saptaminii nici minimul efort de a se informa asupra problemelor in top ale comunitatii pe care o reprezinta. Desi au consilieri platiti tot din bani publici care ar putea sa le inlesneasca acest serviciu prin consultarea atenta a presei locale. Ca sa nu mai vorbim de existenta internetului pe care alesii neamului ar trebui sa se obisnuiiasca a-l utiliza si-n alte scopuri decit "solitair- ul". Subestimeaza si dau impresia ca-i trateaza de sus, cumva, atit pe cei carora le-au cerut voturile acum citeva luni, asa cum am spus, dar deopotriva si pe ziaristii ce scriu in presa locala.

Care sa fie enigma de se fac a nu pricepe cum vin treaba bravii, si mult prea ocupatii de probleme globale, alesi vrinceni?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.