Opinii

Vrincenii vor stabili care-i adevarul

Corneliu Condurache
17 oct 2005 1583 vizualizări
Dupa ce "Ziarul de Vrancea" a publicat saptamina trecuta un articol prin care arata ca judetul nostru ar putea fi incadrat, deocamdata, intre zonele ce par a fi contribuit vizibil la integrarea in Uniunea Europeana a tarii doar prin cazurile suspecte de coruptie (prezentate organelor abilitate ca-s in cercetare printr-un Raport al guvernului), s-a intimplat ceva cu care sintem de acum obisnuiti.

A aparut un comunicat de presa din partea Biroului de presa al Consiliului Judetean - Cabinet presedinte (o forma suficient de abstracta incit sa nu fie in stare multi sa afirme cu certitudine cine-i). In acesta se neaga cu nonsalanta informatiile respectivului articol, spunindu-se ca nici vorba ca dosarele in cauza sa fi fost invocate ca progrese ale executivului in lupta anticoruptie. Prin urmare, se pretinde, nici mai mult nici mai putin, ca totul ar fi o inventie a noastra. Deci, cum ar veni ca sa intelegem, nu exista nici dosarul "Drumuri si Poduri" (reintors la Departamentul National Anticoruptie dupa mai multe peripetii

despre care noi am scris la timpul potrivit), nici "Caprioara", iar cauzele inainte spre cercetare dupa controlul de anul acesta al Camerei de Conturi Vrancea sint un gen de fantome sau SF-uri. In orice caz, conform sus-pomenitului "comunicat", toate-s speculatii "neprofesioniste" de-ale noastre. Singurul lucru pe care vrincenii ar trebui sa-l inghita "nemestecat" si-n extaz este acela ca au "cel mai activ presedinte de Consiliu Judetean" din tara, care a si fost premiat, lasindu-i muti de admiratie pe multi pentru

"meritele sale deosebite in administratie". Aceasta este, de fapt, si problema. Cititorii nostri si vrincenii, in general, se vor convinge, daca n-au si facut-o deja: care din cele doua abordari este adevarata si care-i o facatura in scop de manipulare.


P.S. Un exemplu recent despre modul in care politicienii spun cu nonsalanta despre jurnalisti ca "inventeaza cu nerusinare" numai pentru a iesi ei din incurcatura l-a oferit zilele acestea "Nea Nelu".

Dupa ce a devenit publica o noua declaratie socanta a sa in care l-a caracterizat pe inlocuitorul lui mai tinar la comanda PSD-ului, Mircea Geoana, ca fiind "handicapat" (cu mentiunea ca nu demult il facuse "prostanac"), Ion Iliescu a sustinut vehement ca totul este o inventie a ziaristilor care au scris despre acest subiect. Numai ca inregistrarea interventiei sale de la Iasi avea sa lamureasca situatia: reda exact vorbele pe care le mentionasera ziaristii, dar nu "dadea bine" ca ele sa fie cunoscute, dar si recunoscute. Cam la fel sta treaba si cu dosarele baronesti "made in Vrancea", negate de protagonisti, care au ajutat Romania la integrarea in Uniunea Europeana.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.