Opinii

Ziua in care unii demnitari vrinceni ar trebui sa roseasca

Corneliu Condurache
28 sep 2005 781 vizualizări
Probabil ca foarte putini vrinceni stiu ca astazi este "Ziua Internationala a Dreptului de a Sti".

O atitudine mai des intilnita la noi decit in celelalte judete ale Romaniei este cea a personajelor ajunse in "fruntea bucatelor", care considera ca informindu-i pe cei multi pe care ii conduc, ei le fac, in nemarginita lor marinimie, un favor. Pentru ca in ultimii ani gravele derapaje de la gestionarea

acestui drept cetatenesc au ramas aproape in totalitate nepedepsite, prin Vrancea se lucreaza in continuare dupa bunul plac si de cele mai multe ori pe linga lege, intr-o sfidatoare nepasare. Chiar si cei veniti la putere in urma alegerilor de anul trecut cu un mesaj de transparenta totala fata de presa dau tot mai multe indicii ca "una au spus si alta fumeaza". Ce mai poti explica intr-o astfel de zi, a dreptului de a sti, in Vrancea anului 2005 cind, iata, fonduri publice destinate si impartite pentru indepartarea pagubelor produse in judet de inundatiile din iulie reprezinta si acum un secret? Si multe astfel de lucruri le sint ascunse celor carora li se iau de fapt acesti bani din buzunar! Nici acum, la doua luni si jumatate de la nefericitele evenimente, opinia publica n-are dreptul de a sti citi bani se cheltuiesc pentru fiecare lucrare, si mai ales cum. Este mai mult decit relevant cit pret pun cei ajunsi la putere pe dreptul la informare al celor care le platesc luna de luna lefurile. Astazi ar trebui, poate mai mult decit in alte zile, ca toti acesti indivizi sa roseasca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.