Opinii

Intrebari dupa alegeri

Corneliu Condurache
29 dec 2009 1075 vizualizări
Dupa fiecare campanie electorala, precum cea pentru alegerile prezidentiale din finalul acetui an, ramin o serie de intrebari.

La unele vom afla raspunsurile anul viitor, probabil. Altele vor intra, insa, in negura vremurilor cu acelasi statut cu care au aparut - conservindu-se doar ca intrebari - sau cu raspunsuri sugerate pentru fiecare dintre votantii de rind functie de modul de percepere si intelegere a realitatilor politice ale momentului. Iata citeva dintre ele:

1) Fostul prefect al judetului, Raluca Dan, a intocmit sau nu, cu uzurpare de calitati oficiale listele cu presedinti si vicepresedinti ai sectiilor de votare pentru scrutinul prezidential din Vrancea?

2) Se vor mai alege in acest mandat viceprimarii municipiului Focsani (si daca da, pe baza carei aliante politice locale?)

3) A "tras" intr-adevar cu "toate motoarele turate la maxim" in aceasta campanile electorala (si daca da, pina cind?), Marian Oprisan sa-l scoata pe seful sau de partid, Mircea Geoana, presedintele Romaniei?

4) Citi primari, actuali sau fosti sefi ai institutiilor publice deconcentrate din judet isi vor descoperi brusc dupa alegerile tocmai transate alte afinitati politice decit cele sub ale caror falduri au promovat?

5) Cum se explica insanatosirea sefului Inspectoratului Judetean de Politie Vrancea chiar in ziua alegerilor prezidentiale, (pina atunci comisarul sef Sandel Doaga fiind intr-un prelungit concediu medical, al carui debut a coincis cu retragerea Partidului Social Democrat de la guvernarea pe care o exercita in "parteneriat" cu Partidul Democrat-Liberal, la inceputul lunii octombrie a acestui an)?

6) Citi sefi de institutii publice de genul celui de la intrebarea 5) si-au gasit deja sprijinul politic la noii guvernanti?

7) Realitatile politice rezultate dupa 6 decembrie 2009 vor duce la schimbari in conducerea vreunei filiale locale de partid din Vrancea?

Intrebari desigur ar mai fi. Deocamdata insa, sint suficiente si acestea.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.