Opinii

Viscolul din Vrancea, sub tratament politic

Corneliu Condurache
16 dec 2009 1330 vizualizări
Desi anuntata din timp prin avertizarea de cod galben, si prima ninsoare din acest an, la fel ca si cele din anii anteriori, a prins nepregatite autoritatile din Vrancea

Toate stirile din cursul zilei de ieri, referitoare la modul in care s-a circulat pe drumurile judetului au confirmat faptul ca acestea s-au prezentat ca unele lasate aproape in voia sortii, indiferent daca ele fac parte din categoria celor nationale, judetene sau din municipiul Focsani. Explicatiile nici nu-s greu de identificat. Societatile care si-au adjudecat contractele de deszapezire pe bani publici pe astfel de trasee sint de regula firme care au obtinut cu spate politic lucrarile mentionate. De genul celei a consilierului judetean social-democrat Victor Roman. Pot fi trasi la raspundere astfel de agenti economici protejati politic, daca nu-si fac treaba?! Raspunsul negativ nu-i dificil de intuit. In cel mai complicat caz, finalizat cu scandaluri cu expunere publica (drumuri blocate care au ajuns sa fie cunoscute) li se dau niste amenzi modice de catre Politie pentru proasta administrare a drumurilor. Iar acestea nu inseamna mai nimic in comparatie cu sumele incasate pe astfel de contracte. Si nu-i, de asemenea, un secret ca astfel de firme isi onoreaza obligatiile ce le revin, cuprinse in mentionatele documente, (contractele de deszapezire) cam in acelasi mod in care politicienii se preocupa sa-si indeplineasca promisiunile de prin campaniile electorale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.