Opinii

Cazul Vrancea intre problemele presei locale independente

Corneliu Condurache
7 sep 2005 669 vizualizări
Am participat luni la o intilnire cu presedintele Romaniei, organizata de "Centrul de Jurnalism Independent" pe problematica presei locale. Aceasta s-a incadrat in seria celor pe care Traian Basescu le realizeaza in ultima vreme, cu scopul de a se informa direct de la sursa asupra problemelor presei.

Am participat luni la o intilnire cu presedintele Romaniei, organizata de "Centrul de Jurnalism Independent" pe problematica presei locale. Aceasta s-a incadrat in seria celor pe care Traian Basescu le realizeaza in ultima vreme, cu scopul de a se informa direct de la sursa asupra problemelor presei. O actiune similara, referitoare la presa centrala, a avut loc luna trecuta cu reprezentantii Clubului Roman de Presa, la Bucuresti. In editia de astazi a "Ziarului de Vrancea" puteti citi amanunte despre discutiile referitoare la problemele presei locale, purtate in cadrul intilnirii. Din punctul meu de vedere, am atras din nou atentia,- in contextul in care seful statului s-a declarat cunoscator al situatiei din Vrancea - asupra gravitatii abuzurilor grosolane savirsite in perioada 2002-2004 la adresa libertatii presei, exact de catre cei care ar fi trebuit sa fie, prin functiile publice pe care le-au detinut, garantii exercitarii acestui drept constitutional. Avind in vedere ca judetul nostru constituie una dintre petele negre pe o harta neconventionala a libertatii de expresie, de o notorietate care din pacate a depasit de mult granitele tarii, se impune din partea institutiilor abilitate o analiza serioasa a cauzelor care au permis asemenea derapaje. Daca noi am putea fi acuzati de subiectivism, nu pot fi suspectati de acelasi lucru organizatii de aparare a drepturilor si libertatatilor jurnalistilor sau asociatii neguvernamentale precum Reporteri fara Frontiere, Agentia de Monitorizare a Presei, Centrul de Jurnalism Independent, Freedom House, Clubul Roman de Presa, etc., precum si ziaristii din presa centrala sau straini care s-au minunat nu de putine ori de ce au putut vedea in Vrancea in aceasta perioada. Si, nu in ultimul rind, un alt argument pe care l-am expus in sprijinul demersului meu ieri la Brasov a fost urmatorul: asemenea aberatii ale istoriei, pentru care nu este nimeni facut responsabil, se pot repeta (indiferent ce forte politice ar fi la putere). Si de regula acest lucru se intimpla, cu intensitate si mai mare, dupa ce asemenea abuzuri siunt tratate cu indiferenta si date uitarii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.