Opinii

Explicatia neinfricosarii Ralucai

Corneliu Condurache
18 nov 2009 1091 vizualizări
Atit timp cit cineva ocupa functia de prefect al judetului, cel putin teoretic, reprezinta intre altele si intruchiparea garantului aplicarii legilor - in litera si spiritul lor - pe aceste plaiuri

Ce explicatie poate fi data, insa, situatiei in care acelasi fost inalt demnitar al statului se preteaza, in minutele imediat urmatoare nemai-ocuparii amintitului post, la intocmirea si semnarea unor documente intr-o calitate pe care nu o mai are? Cam intr-o astfel de postura a fost depistata Raluca Dan, fostul reprezentant al Guvernului Romaniei in Vrancea pina pe data de 1 octombrie 2009. In orele de dupa demitere, conform motivarii ultimei hotariri ale Biroului Electoral Judetean Vrancea, constituit pentru alegerile prezidentiale din 22 noiembrie si 6 decembrie 2009, aceasta a intocmit si semnat ca prefect listele cu presedinti si vicepresedinti ai sectiilor de votare din judet, inaintindu-le Autoritatii Electorale Permanente (AEP). Orice muritor de rind care ar fi comis fapte asemanatoare celor susprezentate ar fi fost rapid acuzat si trimis in judecata cu putine sanse de nu fi sanctionat penal pentru invinuirea de fals in acte publice si uzurpare de calitati oficiale. Numai ca in acest caz nu avem de a face cu un muritor de rind, ci cu un politician. Iar in Romania vremurilor actuale in general, si-n Vrancea in particular, politicienii - aflati la putere, evident - sint "mult mai egali in fata legilor" in comparatie cu muritorii de rind. Acest adevar dur si nu tocmai placut este cu atit mai valabil in perioada campaniilor electorale, cind nici un politician nu a patit-o (din decembrie 1989 si pina astazi) pentru ca a incalcat grosolan legea, incercind sa-si aduca partidul la putere. Iata cauza, deloc dificil de sesizat, pentru care Ralucai Dan nu i-a fost frica sa se dea, cu intocmire de documente sub semnatura - inca prefect, la ore bune dupa ce nu mai era.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.