Opinii

Acuzatiile lui Vasile Belciug, in asteptarea raspunsului

Corneliu Condurache
13 iul 2009 1244 vizualizări
Exista intimplari din viata reala care ofera prin desfasurarea lor indicii privind mersul si asezarea adevarata a lucrurilor din institutia, comunitatea, sau societatea unde se desfasoara.

Una de acest fel am aflat-o saptamina trecuta. Si se refera la patania unui asistat in carucior de la CITO Odobesti. Vasile Belciug s-a pomenit dat in judecata la Focsani de Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului (DGASPC)Vrancea, (institutie de care apartine centrul de la Odobesti) structura aflata la rindul ei in subordinea Consiliului Judetean. Prin respectiva actiune in justitie DGASPC Vrancea vrea sa-i ia asistatului 80% din venituri - respectiv din pensia de drept si cea de handicap - in contul "asistentei" pe care i-o ofera CITO. Lasind la o parte imaginea "Directiei "¦ de Asistenta Sociala si Protectie"¦"(din subordinea Consiliului Judetean ce are la jumatatea lui 2009 deja vreo 5 paranghelii organizate pe bani publici) care se judeca, iata, cu un "protejat" al sau pentru a-i lua 80% din pensie, in vremuri in care aflam cu se Ridzi-pesc sau Nemirschi-scamatoresc o multime de fonduri din bugete guvernamentale, mai merita toata atentia si altceva. Un comentariu pe care asistatul despre care-i vorba l-a postat la sfirsitul saptaminii recent incheiate pe forumul editiei on-line a Ziarului de Vrancea. El readuce in atentie probleme deosebit de grave posibil sa se petreca la CITO Odobesti, nu pentru prima oara reclamate. Dar arata si framintarile de care-i cuprins un om dat la 60 de ani dat in judecata de institutia care ar avea drept menire a existentei sale cu totul alte obiective decit sa-l aduca in fata instantei pe un "beneficiar al serviciilor". Pentru cei ce-ar trebui sa ia cunostinta de necazurile lui Vasile Belciug si sa ofere si raspunsuri acuzatiilor sale - repet, deosebit de grave si nu in premiera facute - il redau integral:

"Sa fiu sincer, am ramas surprins cind am primit citatia si rechizitoriul invinuirii si eram chemat la tribunal in fata instantei de judecata. Am 60 de ani si nu am fost niciodata in aceasta situatie. Nu pentru ca nu as fi incalcat legea, dar niciodata asa de grav. Sa fiu sincer, cred ca sint singurul asistat institutionalizat (afurisit cuvint) din tara (daca nu din lume) care este dat in judecata de o institutie constituita sa indrume si sa ocroteasca pe cei aflati in dificultate si de pe urma carora primesc salarii in afara de ce isi insusesc ilegal. La cei care avem ceva venituri proprii au venit pentru semnarea angajamentelor de plata prin luna aprilie 2009, dar incepind cu 01-01-2009. A fost taraboi mare. Stiti cum au obtinut, totusi, semnarea lor?, amenintind. (citez)VA DAM AFARA, STRADA ESTE A VOASTRA. Singurii care nu am semnat am fost eu si Cristea Toma, care acum sintem dati in judecata pentru ca am ramas "debitori". Daca ati fi vazut ce priviri aveau, parca erau niste sacali cu ochii inrositi de prea multa furie. In ziua premergatoare prezentarii la tribunal au venit la mine in salon, in dormitor (sa nu intelegeti altceva) o trupa de binevoitori in frunte cu d-l Gurau, intinzindu-mi pentru a semna un contract preaditional contractului vechi. Nu stiu ce cuprindea, dar probabil le era necesar in fata justitiei. Refuzind semnarea lui, am primit urmatorul raspuns: "Vasile, daca nu semnezi, inseamna ca refuzi, ca nu mai ai nevoie de serviciile noastre si noi iti putem face externarea din camin. Au mai urmat si altele, dar nu au rost sa fie redate. In definitiv, le-am spus ca NU REFUZ SERVICIILE (are importanta) daca in contractul de servicii se scrie adevarul. Adica: mincarea este un fel de laturi, pe care uneori nici ciinii intra si extra comunitari n-o maninca, holurile din camin, mai ales parterul, miroase a urina si fecale, tintarii intra in gura la tot pasul, iarna trecuta din cauza frigului incepind de la 2-3 noaptea nu se mai putea dormi, asistatii care vocifereaza la nedreptatile ce li se fac sint batuti pina fac pe ei, spalati cu furtunul si trimisi la spitalul de psihatrie din DUMBRAVENI de Vn, unde spun unii este un fel de Auschwitz al mileniului trei. Aici in camin unul a murit (a se vedea cazul GOLESCU MIHAI) iar asistatul HANGU COSTEL din cadrul CRR este tinut inchis de mai bine de o luna de zile si nu are voie decit la masa si WC. Cine a fost prin puscarie spune ca si detinutilor periculosi li se da voie o jumatate de ora la aer si plimbare; si asa "serviciile" care le primim noi pot continua. Au mai spus si ceva despre justitie, dar nu va pot spune nimic. In orice caz, ei au inceput, eu voi continua; doar daca isi revin din "mahmurela", atunci mai vedem."


P. S. N-ar trebui omis din judecata de ansamblu a cazului DGASPC contra Vasile Belciug si-un alt aspect stiut de marea majoritate a celor avizati. Institutia atit de necrutatoare si neinduratoare cu proprii asistatii in carucior este raiul firmelor cu protectie politica ce prospera de ani de zile oferind servicii si marfuri la preturi binisor umflate fata de cele ale pietii. Legile se aplica insa, cum este deja un obicei in Vrancea, doar cu cei mici si neajutorati. Restul stiu foarte bine sub divere pretexte sa le fenteze sau sa le ocoleasca, ori de cite ori este cazul.








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 56 minute, 35 secunde
ZIARUL DE VRANCEA , PUNE ALTCEVA, TE ROG, LA FOTOGRAFIA ZILEI CA DE O VESNICIE DAU CU OCHII DE BABA AIA CA MA APUCA SUPARAREA IMEDIAT CE-i APARE VCRESTETUL CAPULUI ! Macar sterge-o de-acolo,te citeste integral
, acum 739399 zile, 12 ore, 56 minute, 35 secunde
A MURIT BABA , SCHIMBATI POZA SI PUNETI UNA CU UN MOS...VIU!
, acum 739399 zile, 12 ore, 56 minute, 35 secunde
Mosule , n-ai simtul umorului . Zau , n-am nimic cu Ziarul , chiar mi-i drag dar sunt obisnuit sa gasesc mereu la poza zilei ceva interesant. M-am plictisit de baba iar mesajul pozei cu pricina il citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.