Opinii

Viceprimaria de Focsani, tirguita politic de PD-L

Corneliu Condurache
5 mai 2009 1279 vizualizări
Asa cum puteti afla din editia de astazi a Ziarului de Vrancea, minivacanta din perioada 1-3 Mai 2009 a constituit numai pentru popor prilej de distactie si destindere.

Politicienii social-democrati si cei democrat-liberali din judet n-au precupetit nici un efort in scopul semnarii Portocolului, ce va consfinti dupa aproape jumatate de an de frasuieli si sforarii impartirea "cascavalului" puterii pe aceste meleaguri. Au muncit pina aproape de epuizare, dar in final au reusit sa cada de acord asupra documentului ce va asigura alegatorilor vrinceni parcurgerea fara dureri si suferinte a nemiloasei crize economice care bintuie planeta (sau in orice caz minim afectati de consecintele ei). Revenind la o abordare serioasa merita subliniat, desi n-au spus-o cu subiect si predicat liderii celor doua forte politice, ca prin semnarea Protocolului judetean PD-L si PSD au batut palma si pentru o noua alianta in Consiliul Local Focsani. Care s-o plaseze in domeniul istoriei, cum nu-i greu de estimat, pe cea de pina acum dintre PD-L si PNL. Acum apare, parca, intr-o cu totul alta lumina si bilbiiala din ultima sedinta a miniparlamentului resedinta de judet de saptamina trecuta a PD-L-istilor focsaneni. Cind la punerea in discutie a punctului cu alegerea viceprimarilor pe ordinea de zi s-a ajuns la suspendarea intrunirii. Printr-un astfel de joc de glezne al democrat-liberalilor in Alianta denumita pompos "pentru Focsani", Trasculescu si colegii sai de comisie si-au asigurat un as in mineca in negocierile din aceste zile pentru impartirea cascavalului in institutiile descentralizate din Vrancea cu Oprisan si PSD. Ramine de vazut ce-au obtinut democrat-liberalii de la social-democrati in schimbul scaunului de viceprimar de Focsani. Imaginea in fata propriului electorat s-ar putea sa fi iesit insa dupa acest tirg suficient de sifonata pentru PD-L-istii autohtoni. Ne vom lamuri in scurt timp la europarlamentarele de peste o luna si daca ii va costa electoral (si cit) aceasta miscare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.