Opinii

Politica vrinceana a tuturor posibilitatilor

Corneliu Condurache
24 apr 2009 1359 vizualizări
Avind in vedere ca in politica - asa cum ne-am convins nu o data in ultimii ani (in Vrancea si-n Romania, in general) orice este posibil, n-ar fi nici gresit, nici deplasat sa trecem in revista toate variantele posibile, pentru problema nou repusa pe tapet a alegerii viceprimarilor de Focsani.

1-Prima ar fi aceea ca "Alianta pentru Focsani" incheiata in miniparlamentul municipiului resedinta de judet, imediat dupa alegerile locale de anul trecut, intre PD-L si PNL, sa-si dovedeasca existenta si functionalitatea. Si in consecinta sa fie ales un viceprimar PD-L si unul PNL.

2-Este posibil sa avem de a face cu o manevra tinind de strategia politica a PD-L. Cu scopul pragmatic al "imblinzirii" PSD si a lui Marian Oprisan. Spre o asemenea interpretare ar putea conduce aparitia brusca a "declaratiei de dragoste" politica a PD-L catre PNL, (materializata prin initierea Proiectului de hotarire privind alegerea viceprimarilor de Focsani) chiar in contextul invocatului impas al semnarii in Vrancea a Protocolului dintre partenerii de guvernare PD-L^PSD de catre Marian Oprisan si Alin Trasculescu.

3-Nu trebuie exclusa nici varianta unei intelegeri intre PSD si PD-L. Prezentata, insa, sub aceasta forma (a proiectului de hotarire privind alegerea viceprimarilor de Focsani, initiat de catre "Alianta pentru Focsani"), in incercarea de a provoca pierderi electorale cit mai reduse democrat-liberalilor vrinceni. Acestia se vor putea prevala de scuza: "Noi am incercat, dar n-a mers!"(alegerea unui viceprimar PD-L si respectiv a unui viceprimar PNL). In aceasta situatie nu-i exclusa, desigur, nici implicarea sefilor din conducerea centrala a celor doua formatiuni politice cu invocarea Parteneriatului PD-L ^PSD de la guvernare. Iar finalitatea ar fi, bineinteles, un viceprimar democrat-liberal si unul social-democrat la Focsani.

4-Ar fi, de asemenea, posibila o intelegere PSD ""PNL. Realizata fie si cu un singur consilier local liberal, daca nu cu Nini Sapunaru. Care sa conduca, evident, la alegerea la Focsani a unui viceprimar PSD si a unuia PNL.

5-Se poate, totodata, ca PSD-Oprisan sa "cumpere" un singur ales PD-L sau PNL,- pentru ca doar de atit are nevoie - pentru a "bascula" majoritatea in CL Focsani (iar acest lucru ar putea ramine secret pentru ca, nu-i asa, votul este secret!). Iar social-democratii - deosebit de interesati cum n-au facut un secret in ultimele luni din asta - sa obtina nu doar unul, ci ambele posturi de adjuncti ai lui Bacinschi.

6-In fine, trebuie luata in calcul si posibilitatea boicotarii prin orice mijloace de catre PSD a initiativei "Aliantei pentru Focsani". PSD, sa nu uitam, are Prefectura si poate sa nu dea aviz de legalitate unei astfel de hotariri (din care sa rezulte ca a fost ales un vice PD-L si unul PNL). Poate fi declarata tot de catre Prefectura ilegala ordinea de zi a CL Focsani, ce cuprinde proiectul de hotarire cu alegerea viceprimarilor. Nici acest lucru (declararea ilegala a ordinii de zi a CL Focsani de catre Raluca Dan) n-ar fi o noutate.

Care din cele 6 variante se va materializa, ne vom lamuri in sedinta de marti, 28 aprilie 2009, a CL Focsani. Nici una dintre ele, insa, nu trebuie exclusa. Pentru ca si in politica vrinceana orice este posibil


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 4 ore, 31 minute, 34 secunde
Pai bine,oameni buni!Tocmai la Derderian sa nu putem comenta?Tocmai la panarama asta?Cine l-a pus sef pe asta ,undeva,n-a avut mai multa minte decat el.E o panarama.Si din pacarte circula liber.Candva citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.