Opinii

Tot raul spre bine

Corneliu Condurache
1 iul 2005 801 vizualizări
Conform noilor reglementari si legi trecute la pachet prin asumarea raspunderii noilor guvernanti, sefii politistilor si cei ai magistratilor se tot pling de-o bucata de vreme ca exista riscul sa ramina, din punct de vedere al personalului, tare descoperiti.

Conform noilor reglementari si legi trecute la pachet prin asumarea raspunderii noilor guvernanti, sefii politistilor si cei ai magistratilor se tot pling de-o bucata de vreme ca exista riscul sa ramina, din punct de vedere al personalului, tare descoperiti. Fara a minimaliza in vreun fel problema pentru a carei aducere la cunostinta opiniei publice, prin intermediul respectivilor sefi, nu am indoieli asupra prezumtiei de bune intentii la adresa acestora, nu-i deloc exclus ca, asa cum spune o mai veche cugetare, "tot raul sa fie spre bine". Astfel se iveste, poate, cea mai nimerita ocazie ca respectivele institutii, din nefericire in judetul nostru, puternic cangrenate de sindromul baronatului-judet-feuda, sa poata fi in sfirsit curatate. De toti cei naraviti sa execute sau cerceteze dosare la comanda, respectiv sa le faca uitate ori transformante in neinsemnate pe cele sensibile. In care apareau urme c-ar fi implicati membri ai gastiii cumetresti. Imi vine-n minte, asa ca din intimplare, un exemplu fara a avea pretentia ca-i neaparat relevant sau cel mai nimerit. Cum s-or fi finalizat cele legate de "CEC-urile fara acoperire" in valoare de mai multe zeci de miliarde ale fostului asociat si combinator politic al lui Oprisan, Corneliu Prunache? Este, intr-adevar, mai mult decit posibil sa fie greu de gasit politisti si magistrati experti in ascunderea fara urme a unor astfel de gunoaie sub pres. Sau de genul celor care s-au constituit in adevarate automate de emis "NUP"-uri (Neinceperi ale Urmaririi Penale) in dosare cu personaj principal baronul vrincean (cel caracterizat nu demult de un renumit doctor in psihiatrie: "se vrea dandy, are tupeu si impertinenta absoluta, cultura aproape inexistenta "), ei avind, cum se vorbeste-n diverse cercuri, cel putin extinderi fara autorizatie de constructie ridicate de acelasi domn Prunache caruia ii sint fini, nasi sau cumetri. Dar pentru ca nimeni, in nici un domeniu, nu s-a dovedit pina acum de neinlocuit, se prea poate ca niste concursuri organizate fara traditionalele datini si obiceiuri romanesti "Pile, Cunstinte, Relatii" sa aduca si scoata-n fata mult asteptatii specialisti tineri. Sigur, fara exeprienta, dar si neinvatati sa stea in genunchi, cu ochii in pamint sau sa nu faca vreo miscare fara a da raportul unui sinistru si mult prea impertinent fost sut de motorete.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.