Opinii

Procente de adevar si mascarada

Corneliu Condurache
27 iun 2005 658 vizualizări
Sa ma ierte Dumnezeu!

Dar tare mi se pare ca avem de-a face, iarasi, pe ale noastre plaiuri, cu o "melodie" interpretata de actuala putere, prin reprezentantii sai locali, ce suna anapoda si cu multe note false.

Cel putin asa s-a auzit cu prilejul ultimei "transmisii".

Una in care se observa mai cu seama si un alt lucru suspect: ceea ce se vrea a li se vinde jurnalistilor, si prin intermediul lor opiniei publice, vis a vis de miscarile de trupe si ultimii pasii intreprinsi, legati de afacerea "Drumuri si Poduri" ar putea fi destul de distantat fata de cruda realitate. Cum deja se stie, respectiva afacere este una cu multe semne de intrebare si ramasite urit mirositoare, care se vor cu insistenta, de prin mai toate directiile spectrului politic vrincean, a fi ascunse sub pres.

Ultimul episod jucat aproximativ la fel de stingaci, neconvingator si fara vlaga de catre cei din Alianta locala "Dreptate si Adevar" ca si cele anterioare cind, chipurile, ei l-au infruntat pe Oprisan, a fost cel al declararii nelegale a hotaririi Consiliului Judetean Vrancea, privind declansarea privatizarii S C Drumuri si Poduri Vrancea S A .

Un prim aspect, care de la inceput pozitioneaza lucrurile intr-o zona destul de alunecoasa (pe care baronul nici nu s-a sfiit sa o si exploateze imediat, la sfirsitul saptaminii trecute) este acela ca anuntarea respectivei decizii a prefectului a fost facuta - dupa trei zile de la emiterea ei - nu direct de Oprea, asa cum ar fi fost normal, ci de seful liberalilor vrinceni, in conferinta de presa saptaminala a Aliantei DA de vineri.

Iti vine, parca, sa te ciupesti pentru a fi sigur ca nu visezi!

De ce oare sa fi fost ales drept vehicul transmitator al unui asemenea mesaj exact omul care putea demult, si printr-o miscare deloc complicata pentru, el sa nu ajunga lucrurile in faza

de acum?

Este vorba, evident, de Corneliu Momanu. Cel care, daca si-ar fi rupt din pretiosul sau timp de parlamentar, cu pretioase viziuni in economia nationala, platite cu mai multe zeci de milioane de lei lunar si l-ar fi lamurit pe unul dintre consilierii judeteni ai partidului sau sa nu demisioneze din parlamentul local chiar inaintea momentului hotaritor al transarii bataliei cu interesele oprisenesti in acest for, nu s-ar mai fi ajuns, probabil, la ce poate fi "admirat" zilele astea. Tot la capitole cu multe nelamuriri s-ar putea incadra si o alta acuzatie fluturata de Oprisan fata de actiunea reprezentantului guvernului in Vrancea. Aceea ca prefectul de Vrancea ar fi realizat acest demers in afara termenului prevazut de lege!

Cit despre "talpile pro-baronesti" sesizabile si daca esti departe de "serpariile" din viata politica din judet, ale secretarului prefecturii, ce sa mai spui? Iti vine parca sa-i si compatimesti pe domnii cu functii babane din Alianta. Cum n-au aflat inca, dragutii de ei, ocupati cu atitea probleme importante, ca Mindrila ii cere sfatul baronului-satrap sef de judet feuda si cind respira!

Sentimentul suspomenit insa iti poate trece la fel de brusc cum a aparut. Daca-ti amintesti, de exemplu, modul in care s-aude ca-l caracterizeaza in citeva cuvinte pe controversatul actual secretar al Prefecturii, (ce poate fi catalogat acum inca o data, desi se stia foarte bine si pina la acest episod relevant: al cui om e si ce jocuri face pe acolo), vecinul sau de birou, subprefectul Merchea: "nu-i baiat chiar asa rau cum s-aude"!

Daca aduni toate aceste elemente si tragi o linie, nu-ti poti ascunde nedumeririle majore.

De tipul: cit adevar si cita mascarada (traduse-n "joc de glezene" simulat vazului lumii, in scopul curmarii birfelor despre "cooperativa" tot mai detectabila de oriunde te-ai uita) se regasesc, si in ce proportii, presarate in ultimele miscari, lipsite de vlaga si convingere, ale puterii actuale legate de S C "Drumuri si Poduri" Vrancea S A?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.