Opinii

Traseul rotii politice in schimbarea sefilor din Vrancea

Corneliu Condurache
4 mar 2009 1594 vizualizări
Seria demiterilor prin fax a directorilor institutiilor descentralizate din judet a parcurs saptamina trecuta un nou episod la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS). Cel pus pe faras de aceasta data a fost liberalul Mihai Copaci, care se credea la adapost de uraganul schimbarilor generate de asezarea la putere a coalitiei PSD - PD-L.

Pentru ca era parte a unui contract de management semnat pe patru ani cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) in urma unui examen sustinut in 2008. Atunci liberalii aflati la guvernare au anulat intr-o zi toate contractele in vigoare la acea ora, semnate cu toti presedintii CJAS din tara. Sub pretextul modificarii indicatorilor de performanta inclusi in respectivele documente semnate intre parti (Presedintii Caselor din judete in functie si CNAS). Astfel au fost matrasiti din functii cu acoperire legala presedintii CJAS din teritoriu ce fusesera promovati pe linia politica a Partidului Democrat-Liberal, dar ramasesera in posturi si dupa destramarea Aliantei "Dreptate si Adevar" PNL^PD-L, respectiv raminerea PNL-ului singur la guvernare. Contactat de redactorii Ziarului de Vrancea, dupa ce inlaturarea sa din functie a devenit certitudine prin confirmarea de catre purtatorul de cuvint al CNAS, Copaci a fost categoric si necrutator. "Maniera este incalificabila. Nu poti sa schimbi in fiecare an indicatorii si sa fie organizat un nou concurs atit timp cit la contractul cadru si la norme nu sint aduse modificari esentiale. Maniera de inlaturare a sefilor de la Casele de Asigurari de Sanatate creaza o instabilitate in sistem. Daca semnezi un contract pe patru ani si in fiecare an trebuie sa dai examen, acest lucru duce la instabilitate". Ironia sortii este ca acum revocarea contractului pe care Mihai Copaci il considera scut impotriva demiterii sale politice s-a realizat exact cu aceeasi justificare invocata in 2008, cind contractele de management in vigoare au fost declarate intr-o singura zi, prin fax de la Bucuresti, hirtii fara nici o valoare. Este inca un exemplu de cum se invirte "roata politica". Dar si a modului in care toti cei angajati intr-o cariera bazata pe astfel de mecanisme ar trebui sa fie si sa ramina permanent constienti de soarta ce-i poate paste intr-o buna zi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 18 minute, 42 secunde
AMINTESTE-TI D-LE COPACI CA ASA TE-A ADUS PARTIDUL DOMNIEI TALE LA CASA DE ASIGURARI,FOLOSIND ACEEASI METODA.ORICE PASARE PE LIMBA EI PIERE.
, acum 739399 zile, 19 ore, 18 minute, 42 secunde
Schimbarile politice ale sefilor de institutii au fost intotdeauna normale si in spiritul legii,in viziunea puterii sau nejustificate si ilegale in viziunea opozitiei.Legalitatea eliberarilor din citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 18 minute, 42 secunde
Ce-i invatam pe cei foarte tineri despre lumea in care traim? De curand la Ocolul Silvic Naruja a fost nevoie de un padurar bcare sa administreze padurea unui proprietar care a obtinut-o prin citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 18 minute, 42 secunde
Razbunarea-i arma prostului . de cand au facut pesedistii sau liberalii asa , pedelistii , daca erau mai breji , mai putin neamuri proaste , adica , isi dadeau seama ca nu-i corect . Dar se intrec in citeste integral
, acum 739399 zile, 19 ore, 18 minute, 42 secunde
DIN PACATE, VA EMIGRA. O SA LASAM IN TZARA DOAR SECURISTII, POLITISTII, BUGETARII DE LUX, PENSIONARII SI TZIGANII ASISTATI SOCIAL. A! SI INFRACTORII.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.