Opinii

Ghici ghicitoarea mea!

Corneliu Condurache
21 iun 2005 667 vizualizări
Vrincenilor care au urmarit si cunosc cit de cit evolutia scenei social politice locale nu le trebuie multe explicatii.

Vrincenilor care au urmarit si cunosc cit de cit evolutia scenei social politice locale nu le trebuie multe explicatii. Ei stiu despre conflictul notoriu izbucnit la un moment dat, prin vara lui 2002, intre Horia Furtuna si actualul lider local al Partidului Social Democrat, fostul partid de guvernamint, Marian Oprisan. Ostilitatile intre cei doi s-au derulat cu intensitate diferita pina imediat dupa alegerile locale din 2004. Desi pina atunci facuse parte si a fost chiar suficient de activ in asa numita "Coalitie Antifruada", fostul sef al Camerei de Comert s-a coalizat printr-o lovitura politica care i-a lasat pe multi fara replica in Consiliul Judetean cu baronul de Vrancea. Asigurindu-i acestuia realegerea fara probleme in functia de presedinte in noua legislatura a parlamentului local. "Ziarul de Vrancea" a intrat recent in posesia unor documente care ar putea explica,cu acceptabila aproximatie, intimplarile in vara lui 2004.

Atit timp cit cei doi s-au aflat in conflict deschis, Furtuna a "beneficiat" in special in anul 2003 de o descinderea a Corpului de control al guvernului, dar si de o cercetare a unui colectiv de politisti locali, in urma unei "reclamatii". Cu aceasta ocazie s-au luat urmele unei afaceri dupa toate aparentele discutabila in legatura cu suprafete de terenuri introduse, in capitalul social al firmelor sefului local al actualului partid conservator, la privatizarea acestora, intimplata acum vreo treisprezece ani Solutia in legatura cu respectivele operatiuni a ajuns la Curtea de Apel Galati. Cheia comportamentului lui Horia Furtuna din iunie 2004, cind el s-a transformat brusc si surprinzator din opozant al lui Oprisan in aliat de baza al acestuia, ar putea sta tocmai intr-un document stirns legat de acele afaceri al carui emitent este justitia romana. Respectivul act aflat la dispozitia noastra arata cum pe 23 iunie 2005 fostul aprig adversar al baronului primeste de la

prim-procurorul Parchetului de pe linga Curtea de Apel Galati solutia de Neincepere a Urmaririi Penale ("celebrul NUP") intr-un dosar avind ca obiect exact de susamintitele terenuri. Cu numai doua zile inainte pe 21 iunie avusese loc trecerea-surpriza din Coalitia Antifrauda in "barca" lui Oprisan. Sa fi jucat din nou (si a cita oara-n Vrancea ultimilor ani!) justitia rolul unui eficient mijloc de "convingere", a unui stimulator rasarit taman cind avea nevoie a jocurilor in interesul baronului? Ghici ghicitoarea mea!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.