Opinii

Impartirea cascavalului - faza judeteana

Corneliu Condurache
30 dec 2008 1239 vizualizări
Dupa posturile de ministri, fotoliile de secretari de stat si de sefi ai agentiilor guvernamentale - esalonul doi, cum se spune! - la impartirea casacavalului puterii intre Partidul Social Democrat si Partidul Democrat-Liberal urmeaza faza atribuirii posturilor decentralizatelor din judete.

Cum se va intimpla acest lucru in Vrancea, ne vom edifica dupa Anul Nou. Se poate banui, insa, ca nu vor fi modificari spectaculoase fata de ce s-a practicat pina acum la fiecare schimbare de putere a ultimelor cicluri electorale. Sint institutii unde deja noii sefi se stiau cu mult inainte de alegeri. Daca iese PSD-ul, daca vine PD-L-ul, sau indiferent care-i forta politica ajunsa in fruntea bucatelor. In orice caz, in disputa teoretica dintre clientela politica si competenta, meciul e de ani buni transat la scor in favoarea primilor. Desi s-au laudat ca vor face altfel, n-au schimbat nimic odata instalati la guvernare; nici liberalii si nici democrat liberalii in legislatura trecuta! Asa incit tinguieli in legatura cu destituiri ale sefilor descentralizatelor din Vrancea facute in baza unor ipotetice persecutii politice vor avea un destul de subred suport, daca vor fi invocate. Regula cea cunoscuta si acceptata de toti actorii participanti - prin utilizare in perioada perindarii pe la putere - este: cine a venit politic, pleaca la fel. Mai ramine doar asumarea oficiala a clientilor PSD si PD-L care vin, a celor PNL care pleaca, si a celor care sint ai tuturor. Care-s de neschimbat, deoarece au dovedit ca stiu cel mai bine si se poate conta pe ei cind se pune problema de a servi "cauza"!. . . Care "cauza"? Cea a "interesului national, in scopul depasirii crizei economice si financiare cu costuri minime pentru romani" - cum spune ultima lozinca la moda. Pai, care credeati?!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 13 ore, 44 minute, 19 secunde
Faptul ca principalele partide de pe esicherul politic au devenit din ce in ce mai puternice, pe banii mafiotilor, pe buna dreptate acestia din urma isi cer drepturile...... Cand am vazut cu ce citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.