Opinii

Soldatul credincios Bacinschi sacrifica Legislativul local pentru PSD

Corneliu Condurache
26 nov 2008 782 vizualizări
Campania electorala si-a continuat parcursul ei nu prea curat si frumos mirositor ieri, cu un episod derulat in sedinta ordinara pe luna noiembrie a Consiliului Local Focsani, despre care puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea

Practic, datorita actiunii militantilor social-democrati condusi de Gabriel Derderian, dar si a alesilor locali focsaneni de aceeasi culoare poltica, urmata de reactia consilierilor democrat-liberali si a celor liberali, sedinta de ieri a legislativului resedinta de judet a fost sacrificata. Faptul ca Partidul Social Democrat a ales un astfel de teren pentru manifestari eletorale arata inca o data ca-i dispus la orice pentru a mai culege voturi pe ultima suta de metri. La actiunea consilierilor si simpatizantilor pesedisti, nu este vreun dubiu, a fost complice si primarul Decebal Bacinschi. Desi lui - cum deja a aratat-o tot ieri, imediat dupa ce sedinta a fost compromisa - ii suride sa pozeze ca nici usturoi n-a mincat nici gura nu-i miroase, a pus totusi ieri la picioarele colegilor sai PSD-isti si a intereselor de partid ale acestora o institutie a tuturor focsanenilor. Pentru el o astfel de abordare reprezinta, totusi, un risc nu chiar neinsemnat. Consiliul Local Focsani va trebui sa existe si sa functioneze si dupa 30 noiembrie 2008, pentru ca viata va fi cu siguranta si dupa acesta zi din calendar. O radicalizare a majoritatii PD-L^PNL din miniparlamentul focsanean, pe considerente politice, precum cele incurajate si acceptate ieri de edilul PSD-ist, ar putea fi foarte neproductiva de luni incolo, mai ales pentru el. La fiecare proiect de hotarire promovat de primarul social-democrat al Focsaniului liberalii si democrat-liberalii si-ar putea aminti cum edilul i-a lasat in campanie, sprijinit de colegii lui din PSD membri ai legislativului municipiului resedinta de judet, pe mina lui Derderian. Nu-i prima data cind Bacinschi dovedeste ca-i membru de partid disciplinat si nu iese din cuvintul sefilor sai politici de la judet. Acum, insa, daca «Alianta pentru Focsani» din Consiliul Local va fi functionala si de luni incolo, acest lucru s-ar putea sa-l coste.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.