Opinii

Concluzii in fata balantei politice a alesilor focsaneni

Corneliu Condurache
5 nov 2008 822 vizualizări
Astazi, in plina campanie electorala pentru alegerile parlamentare, puteti citi in Ziarul de Vrancea despre un recent Raport de monitorizare al Institutului de Politici Publice in legatura cu activitatea pe primele trei luni a Consiliului Local Focsani.

Analiza rece si lucida facuta de organizatia nonguvernamentala amintita este neiertatorare.

In aceasta perioada consilierii focsaneni n-au initiat decit 4 proiecte de hotariri, restul pina la 109 dintre cele adoptate fiind ale primarului Decebal Bacinschi (desi teoretic, dar si practic, majoritatea din Consiliu nu-i apartine partidului din care face parte primarul). Aproape jumatate dintre alesi -10- au acumulat deja cite 3-4 absente la cele 11 sedinte ale miniparlamentului municipiului resedinta de judet.

La toate acestea trebuie adaugate aprigele lupte dintre taberele politice din CL Focsani pe tema alegerii viceprimarilor - ramasa inca nerezolvata pina acum - si a invalidarii din functie a Mirelei Bizna, devenite in fapt adevaratele prioritati ale alesilor focsaneni in perioada monitorizata.

Daca punem in balanta toate "realizarile" subliniate in Raport cu promisiunile electorale pe care actorii politici analizati le faceau cu cinci luni in urma, inaintea alegerilor locale, "talerele cintarului" ar iesi puternic dezechilibrate. In schimb, concluziile ce pot fi trase de alegatorii obisnuiti din Focsani in urma respectivei operatiuni de "cintarire" ar putea fi foarte utile in citirea, dar mai ales corecta traducere si interpretare a promisiunilor candidatilor la scrutinul parlamentarelor de la sfirsitul acestei luni .

Pentru ca asa cum a devenit deja obisnuinta, si politiceinii vrinceni una spun prin campanile electorale si alta fumeaza dupa ce se vad in scaune.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 12 ore, 50 minute, 59 secunde
PSD-istii cu seful lor Oloeriu sunt singurii vinovati de aceasta situatie pentru ca au transformat CL Focssani intr-o arena a rafuielilor politice. PSD-istii nu sunt interesati de binele focsanenilor citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.