Opinii

Asteptatele reactii rapide

Corneliu Condurache
8 iun 2005 685 vizualizări
La ultima conferinta de presa a Aliantei "Dreptate si Adevar" am observat pozitionari diferite fata de o problema ridicata de jurnalistul reprezentant al "Ziarului de Vrancea", care se referea la parerea celor doi parlamentari vrinceni despre modul in care functioneaza si isi face treaba in judet Curtea de Conturi.

La ultima conferinta de presa a Aliantei "Dreptate si Adevar" am observat pozitionari diferite fata de o problema ridicata de jurnalistul reprezentant al "Ziarului de Vrancea", care se referea la parerea celor doi parlamentari vrinceni despre modul in care functioneaza si isi face treaba in judet Curtea de Conturi. Seful liberalilor a gasit nimerita ocazia ivita de intrebarea ziaristului sa-i atentioneze pe functionarii de acolo ca va veni vremea sa raspunda pentru modul in care au acordat in acesti ani "descarcarile de gestiune" pe banda rulanta Oprisanilor, Ion Petrilor si altora ca ei, in timp ce Jan Vraciu a emis consideratia ca posibilitatile procurorilor financiari sint limitate, atita timp cit impricinatii achita prejudiciile constatate cu prilejul diverselor controale. Sigur, ambii parlamentari ai Aliantei - care promiteau cu totul altceva si pe alt ton acum citeva luni, prin campaniile electorale - pot avea dreptate si determinare in sustinerile lor. Numai ca eu anticipez ca le va fi greu sa-i convinga de suficienta demersurilor si pe contribuabilii virnceni, cei care i-au votat. Si mai ales de faptul ca toti cei care in acest domeniu ar fi fost de dorit sa-si faca datoria, exact asta au facut. De exemplu, in cazurile deja cunoscute si aflate, se pare, in atentia speciala a Parchetului National Anticoruptie zilele acestea, in care imensa bataie de joc fata de banii publici ai contribuabililor vrinceni se vede si din avion la "Drumuri si Poduri"! Sau in cele ale dubiosului contract de concesiune al lucrarilor de alimentare cu gaze de la Panciu. Unde s-au virat in conturile unei firme parca special pentru a fi fituiti in dusmanie de catre fostul asociat si combinator politic al lui Oprisan, cunoscutul Corneliu Prunache, miliarde bune din banii pancenilor. Dupa o reteta strigatoare la cer pe care, insa, ani de zile multi dintre cei care erau platiti sa vada neleguirile la care s-a recurs s-au facut ca nu le gasesc. Dar situatii precum acestea se regasec cu zecile in acesti ani in Vrancea, si toate nu-i foarte greu sa fie depistate dupa cum arata indiciile cel putin din punct de vedere jurnalistic, pentru ca in general au multe puncte comune si s-au derulat dupa scenarii aproximativ asemanatoare. Vis a vis de acestea ar trebui si ar fi si bine sa dea socoteala cei in drept in privinta modului in care au actionat (si nu foarte tirziu, pentru ca multe urme pot fi "acoperite" discret) cei care aveau sarcina sa sesizeze si sa stopeze adevaratele "pirjoluri" care s-au practicat pe tarimurile fondurilor publice. Daca nimeni nu plateste fapte precum cele amintite, care par a se situa tare aproape de sfera marii coruptii despre care se tot vorbeste de o buna bucata de timp, se pot repeta cu intensitate si mai mare, cit de curind.

Sau exact asta s-o fi dorind, si noi nu stim?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.