Opinii

Curioasa tacere a democrat-liberalilor vrinceni

Corneliu Condurache
10 sep 2008 928 vizualizări
Luni, cum se stie, s-a discutat in Camera Deputatilor motiunea simpla Termoficarea , initiata de parlamentarii Partidului Democrat-Liberal. Asa cum rezulta si din titlul ales de initiatori, in cuprinsul ei se aduc acuze Guvernului pentru nevirarea catre judete a sumelor convenite prin lege pentru subventionarea pretului energiei termice produse si furnizate in sistem centralizat

Exact cu o situatie de acest gen s-a confruntat in aceasta vara si Vrancea; iar ENET, invocind tocmai asemenea motive, si-a lasat clientii aproape toata vara, in multele zile cu temperaturi caniculare, fara un strop de apa calda. Cu toate acestea, iata, democrat-liberalii autohtoni n-au suflat o vorba nici in ultimele zile si nici lunile trecute despre aprigile si argumentatele critici la adresa Guvernului Tariceanu, adunate de sefii lor de la centru in continutul motiunii citite in prima zi a saptaminii in curs si supusa la vot ieri, in Camera Deputatilor. Curiosul comportament n-a fost in vreun fel explicat pina astazi de liderii PD-L Vrancea. Cu atit mai mult cu cit tema ce ar fi trebuit sustinuta de ei in judet a fost preluata dupa venirea din concediu de seful social-democratilor vrinceni, Marian Oprisan, si asumata in stilu-i cunoscut, drept principala pirghie prin care spinoasa problema a apei calde din Focsani s-a rezolvat. La fel de aiuritoare a aparut in acelasi context declaratia deputatului PSD-ist George Baesu, care sustinea in seara dinaintea votului motiunii ca el si colegii sai de partid "nu se lasa bagati intr-un joc politic al PD-L" si ca "PSD are propria strategie de a determina Guvernul sa dea autoritatilor locale subventiile pentru energia termica", desi stia foarte bine despre bataia de joc din vara acestui an indurata de focsanenii abonati ai Enet. Declaratiile si reactiile politicienilor vrinceni nu sint insa prima oara binisor desprinse de realitate si ancorate doar in iluziile sau interesele politicianiste ale momentului.



PS: Tacerea prelunga a PD-L-istilor autohtoni, vizavi de tema invocata in motiunea simpla initiata in debutul sesiunii de toamna a Camerei Deputatilor de proprii parlamentari, s-ar putea incerca sa fie justificata prin doua rationamente. Fie prin teama de a nu-i diminua deteriorarea de imagine primarului PSD-ist Decebal Bacinschi, estimata a fi generata de lipsa apei calde de-a lungul intregii veri in municipiul resedinta de judet, fie prin grija de a nu le produce disconfort partenerilor liberali din Alianta pentru Focsani, mestesugita in legislativul aceleiasi comunitati. Cit cintaresc asemenea argumente in fata unei actiuni anti-guvernamentale gindite, instrumentate si aplicate concertat de la centru de catre un partid de opozitie, facind vizibile eforturi de a se plasa in ofensiva fata de principalii sai adversari politici, in preajma declansarii unei campanii electorale cu o miza precum cea atasata alegerilor generale din noiembrie, ramine de vazut, si mai ales de concluzionat. De ce nu, poate si in sanul PD_L Vrancea.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.