Opinii

Institutiile statului din Vrancea, in razboiul microbuzelor

Corneliu Condurache
11 aug 2008 905 vizualizări
De aproape trei luni si jumatate de cind a avut loc licitatia pentru atribuirea traseelor de transport rutier persoane cu microbuze din interiorul judetului, Vrancea a evoluat spre o stare greu de inchipuit pentru o tara membra a Uniunii Europene in anul de gratie 2008.Desi o astfel de metoda de atribuire a unor servicii publice precum licitatia electronica este reglementata in legislatie, in cazul transportatorilor din Vrancea s-a preferat incurajarea instaurarii unui climat ce seamana mai degraba cu unul din tari bananiere.

In care dreptatea se dobindeste pe calea fortei fizice sau a pilelor bazate pe sustineri politice locale mai mult sau mai putin declarate si asumate de catre protagonisti, nicidecum pe cea a vreunui culoar

stabilit de legile in vigoare.

Apogeul a fost atins saptamina trecuta, cind Autogara Focsani a fost blocata de tabara cistigatorilor licitatiei organizata de Autoritatea Rutiera Romana la intrare si de tabara celor ce se considera nedreptatiti, la iesire, totul sub ochii calatorilor crucindu-se de spectacolul la care-s obligati sa asiste, si mai ales sa fie parte, poate cea mai afectata, a lui.

De asemenea, au existat trasee din judet unde zile intregi intre reprezentantii acelorasi firme - cele declarate cistigatoare in urma licitatiei amintite din luna aprilie si cei ce-au efectuat cursele pina atunci - s-au dus adevarate lupte de strada pentru a-si fura unii altora calatorii. Acest spectacol degradant pentru un stat de drept membru al Uniunii Europene s-a derulat in toata aceasta perioada sub cupola unei inexplicabile pasivitati a institutiilor statului din Vrancea care ar fi trebuit sa aseze lucrurile in ordinea lor fireasca, nicidecum sa se pozitioneze drept martori la instaurarea haosului si a legilor junglei.

Astfel, Autoritatea Rutiera Romana, Politia, Prefectura si Consiliul Judetean au preferat sa-si sustina tacit sau mai pe fata firme sau cercuri de interese apropiate implicate in afacere, in loc sa descurajeze tendintele primitive ale acestora postate covirsitor in aceste zile la baza organizarii transportului de persoane cu microbuze pe mai multe trasee ce leaga Focsaniul de diverse comune vrincene.

Un astfel de comportament afisat chiar de garantii teoretici ai aplicarii legii in judet nu este numai lamentabil, dar si inacceptabil.

Iar cei ce-au lasat conflictul sa ajunga pina-n acest punct n-ar trebui sa ramina nepenalizati. Desigur, asta daca actualii sefi ai Vrancei n-au adoptat si demarat deja punerea in practica fara s-o declare public a modelului "Batustan" pentru structurile de pe aceste plaiuri pe care le conduc.

O asemenea imagine pare a fi prins un suficient de pronuntat contur pe ecranul pe care ruleaza de citeva luni in judet "razboiului microbuzelor".


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 19 ore, 26 minute, 31 secunde
Avind in vedere ca sefii institutiilor vrancene se schimba numai pe criterii politice , ca in toata Romania, asemenea spectacole vor continua sa demonstreze ca statul roman este slab. Arr-ului ii este citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.