Opinii

Restructurare cu nabadai la PD-L Vrancea

Corneliu Condurache
29 iul 2008 1059 vizualizări
Cititorii Ziarului de Vrancea au putut afla saptamina trecuta din declaratiile lui Lica Panciu si ale lui Corneliu Momanu, fostul si mai noul secretar general al Partidului Democrat-Liberal filiala Vrancea, cum a ajuns respectivul partid sa-si spele o parte din rufele murdare in fata alegatorilor.

Disputa incepe sa semene binisor cu ceva ce s-a mai vazut in ultimele zile si prin alte organizatii judetene ale democrat-liberalilor, cum ar fi spre exemplu Constanta, desi ramine de constatat pina unde va merge identitatea scenariilor de acest tip.

In Vrancea, din ce a transpirat public pina acum, strigatelor triumfaliste acompaniate de batai cu pumnul in masa: "restructurare!" li se raspunde din directia mazilitilor: "razbunare!",- cu scrisnet din dinti - deci cam nimic nou pe frontul unor astfel de infruntari PD-L-iste interne, s-ar putea spune. Daca este, probabil, greu de contrazis Momanu atunci cind spune, de pilda, ca Lica Panciu are o imagine care nu mai corespunde noilor cerinte sau exigente ale partidului, nu poate fi omisa dintr-o abordare logica a subiectului o intrebare. De tipul: cine l-a impiedicat pina acum pe deputatul fost vicepresedinte, ajuns acum secretar general democrat liberal in formula restructurata sa observe, dar mai ales sa semnaleze si sa ceara corectarea grabnica a unor asemenea minusuri din organizatia vrinceana?!

Nu o data Corneliu Momanu a aparut prin conferintele de presa ale PD-L Vrancea, anterioare alegerilor locale, cot la cot cu exact hulitul de acum purtator al acestei imagini. Si nu a parut sa fi fost macinat de vreun deranj la vremea respectiva! Pe atunci sa-l superi pe Jan Vraciu sau pe vreun om de-al lui, cum era socotit Lica Panciu, insemna sa-ti semenzi singur marginalizarea in partid. Acum PD-L Vrancea pare garnisit cu o multime de eroi avizi de restructurare. Dupa razboi nu-i neobisnuit sa fie mare densitate de viteji...

N-o fi cam tardiv acum, dupa plasarea aproape in afara jocurilor poltice din judet a partidului despre care-i vorba, dupa alegerile locale?!

Nu-i exclus, desigur, ca zicala "mai bine mai tirziu decit niciodata" sa-si dovedeasca eficacitatea, poate chiar maxima, si acum.

Singura conditie ce trebuie musai indeplinita este ca noua strategie a democrat-liberalilor vrinceni, girata inca o data si de Momanu (acelasi care a stat destul de cumintel si disciplinat linga Vraciu si Lica Panciu pina la demisia "cu schepsis" de dupa turul doi al localelor din 15 iunie), sa se concretizeze si-n procente sporite la vot in Vrancea pentru PD-L la scrutinul din toamna, fata de cele obtinute la localele de luna trecuta.

Altfel, Lica Panciu, considerat balastul de imagine al partidului, care l-a acuzat pe Momanu ca vrea sa se razbune pentru ca "are anumite frustrari in legatura cu fostii membri PD" sau pentru ca "in calitatea lui de prim-vicepresedinte si de director de campanie (la locale - n.r.), a avut o zona de care s-a ocupat si unde a scos rezultate de 15% comparativ cu zona de care m-am ocupat eu, care a scos 22 %", nu-i imposibil sa inceapa a capata si el argumente ce-ar putea fi contrazise cu dificultate.

Doar timpul ne va arata in curind pe unde se afla adevarul.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.