Opinii

Oferte in asteptare

Corneliu Condurache
25 iun 2008 758 vizualizări
Banuiala ca Partidul Social Democrat n-a renuntat deloc la intentia de a destrama alianta pe care-au injghebat-o si anuntat-o cu mult tam-tam - precum gaina care cotcodaceste tare cind face un ou foarte mic - Partidul National Liberal si Partidul Democrat-Liberal in Consiliul Local Focsani, s-a confirmat luni.

Cind au fost facute publice doua amanunte cel putin curioase. Primul il constituie "greseala materiala omeneasca recunoscuta" a Prefecturii care a convocat, la a doua incercare de constituire a Consiliului Local Focsani, PSD-ul la orele 12,00 si PD-L respectiv PNL 15,00! Aici n-ar merita trecut cu vedere nici faptul ca social-democratii alesi in miniparlamentul municipiului resedinta de judet au aparut insotiti de Marian Oprisan. Al doilea element-surpriza al primei zile a saptaminii in curs l-a constituit faptul ca de pe ordinea de zi a sedintei, tot de constituire, dar de aceasta data a Consililui Judetean, cu majoritate de voturi a fost scos punctul referitor la alegerea celor doi vicepresedinti. Aceasta, insa, constituie exact munitia de negociere a baronului si a formatiunii politice pe care el o conduce in cele doua organisme cu miza financiara si de lobby defel minore pentru orice forta politica din Vrancea, Consiliul Local Focsani si respectiv Consiliu Judetean.

In continuare se pune intrebarea daca la oferta inaintata de Oprisan si PSD, constind intr-un post de viceprimar la Focsani si unul de vicepresedinte la Consiliu Judetean contra majoritate de doua treimi asigurata in ambele legislative, va raspunde PNL sau PD-L.

La comportamentul afisat pina acum de catre cele doua formatiuni politice (Jan Vraciu, desi matrasit prin dizolvarea Biroului Permanent Judetean, intrebat daca partidul sau ar agrea o asemenea oferta declara luni, pe un post de televiziune, ca orice sef de formatiune politica vrea sa-si duca subordonatii la putere, nu in opozitie) nimic nu-i imposibil. Ne vom edifica in urmatoarele zile ce-au spus in campanie si ce fumeaza acum politicienii sefi din principalele trei partide din judet. Dupa ce sarabanda electorala a trecut nu-i exclus sa constatam inca o data ca problemele se vad si abordeaza sub alte auspicii si-n prisma cu totul altor interese.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.