Opinii

Riscuri majore!

Corneliu Condurache
25 mai 2005 805 vizualizări
La ultima conferinta de presa liderii locali ai celor doua partide ale Aliantei "Dreptate si Adevar" au adoptat, fata de prestatia consilierilor proprii la ultimele sedinte ale Consiliului Judetean Vrancea (evident, la intrebarile si insistentele presei) o atitudine cel putin suspecta, dar si curioasa in acelasi timp.

La ultima conferinta de presa liderii locali ai celor doua partide ale Aliantei "Dreptate si Adevar" au adoptat, fata de prestatia consilierilor proprii la ultimele sedinte ale Consiliului Judetean Vrancea (evident, la intrebarile si insistentele presei) o atitudine cel putin suspecta, dar si curioasa in acelasi timp.

Ce-ar putea fi caracterizata asa, poate mai dur, dar pe intelesul toturor: facind-o pe prostii! Astfel, unul dintre ei nu a reusit sa detecteze vreo problema interna in partidul sau - ramas, cica, pe mina cumatrului din dotare - in faptul ca din ianuarie nu izbutesc

sa-si valideze un alt membru in legislativul local pe scaunul lasat liber de Ion Oprea, devenit de atunci prefect .

Cel de-al doilea a simulat ca "s-a prins" de faptul ca o "banalitate" ce ar fi fost normal s-o sesizeze si un novice intr-ale strategiei si tacticii politice, - demisia brusca a unui consilier judetean, membru PNL, ce l-ar avantaja pe Oprisan, evident, in trecerea controversatului proiect initiat de catre acesta, privind declansarea privatizarii S C "Drumuri si Poduri" in comparatie cu absenta pur si simplu a respectivului de la convocari - chiar in toiul intilnirii cu jurnalistii de simbata.

Sigur, fiecare politician este liber sa-si alega, inclusiv in relatiile cu presa, metodele si modul de a-si face cunoscute actiunile si activitatile pe care le doreste si considera ca-l avatajeaza, ori il scot mai bine in lumina opiniei publice.

Riscurile unui comportament precum al celor doi sefi de partide amintiti nu sint nici mai mici nici mai mari decit le pomeneste o veche vorba de duh din popor.

Exisita, se spune, posibilitatea reala ca prefacutul care se trudeste sa sugereze o anumita stare sa nu mai reuseasca a o depasi.

In cazul nostru, concret si nefericit:

Cine o face pe prostul, sa ramina exact asa!

Riscuri, sa recunoastem, majore!


P.S. Ce minime garantii sa fie oare ca anuntata - de catre PNL-PD - contestatie a hotaririi de declansare a privatizarii "Drumuri si Poduri", nu are aceeasi soarta precum aia facuta si asumata de liderii "coalitiei antifrauda" (dintre care unii pot fi admirati acum ca voteaza cu mare voiosie pe fata cu acela pe care-l reclamau de zor atunci, acuzindu-l de "fraudarea alegerilor in mod abject"), imediat dupa anuntarea rezultatelor la alegerile locale din iunie 2004?


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.