Opinii

Vrancea 2008,cu inca puternic iz de Securitate

Corneliu Condurache
24 mai 2008 1146 vizualizări
Asa cum puteti citi in editia de astazi a Ziarului de Vrancea, agentia de stiri NewsIn a publicat ieri stirea conform careia surse din Consiliul National de Studiere a Arhivelor Securitatii (CNSAS) afirma ca respectivul organism a intocmit o nota de colaborare cu Securitatea pentru subprefectul de Vrancea, Mioara Flenchea, votind apoi in spiritul prevederilor noii legi a CNSAS trimiterea acesteia catre Curtea de Apel Bucuresti.

Desigur, pina la un vedict final nu putem vorbi decit strict de astfel de informatii, dar totusi e greu de crezut ca suspiciunile vin din senin si pe un fond de alb imaculat.

Tot ieri o alta agentie, Rompres de aceasta data, cita un membru al aceluiasi CNSAS.

Potrivit acestuia, eliberarea unei adeverinte de necolaborare pentru Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea si candidat pentru un nou mandat la aceeasi functie in alegerile locale de la 1iunie este aminata, desi cazul sau a fost pus pe ordinea de zi a Colegiului de doua ori pina in prezent.

"Marian Oprisan a primit decizie de necolaborare pe legea veche, cu sase voturi pentru si trei impotriva, dar Directia Juridica nu i-a redactat pana acum documentul, motivand ca nu a avut timp", a sustinut respectivul membru CNSAS, un anume domn Chiritescu.

El a mai spus ca, in prezent, cazul lui Marian Oprisan este amanat "in asteptarea unor noi documente care sa schimbe decizia".

Si nu in ultimul rind tot ieri, intr-o conferinta de presa locala a Partidului Democrat-Liberal s-a spus ca "un securist cu suspiciuni de tortionar" ,referire la Toader Ghetu, a transformat Directia Generala pentru Protectia Copilului Vrancea intr-un fel de SRL sau feuda de familie "angajindu-si in functii importante mai multe rude de gardul I, fara ca acestea sa aiba pregatire corespunzatoare functiilor detiunte", punindu-si in puls aceleasi rude, dar si fosti colegi din Securitate "sa-si faca asociatii si fundatii prin care sa poata derula fonduri europene" accesate de catre institutia amintita, dar si alte fonduri publice din acelasi domeniu al protectiei copilului.

Concluzionind pe marginea celor trei stiri de ieri, se impune o intrebare legitima: nu-i cam mult iz de securitate in luna mai a anului 2008 prin conducerea institutiilor importante ale judetului?!



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.