Opinii

Civilul Gicu Avasiloaie, ajuns coechipierul gradat al lui Doaga

Corneliu Condurache
21 mai 2008 1322 vizualizări
Marturisesc ca pina ieri, cind am vazut fotografia noului sef al Politiei Focsani, nu stiam cine este subcomisarul Gicu Avasiloaie.

Odata ce acest lucru s-a intimplat insa, mi-au revenit in memorie secvente din ziua de 18 aprilie 2002. Atunci, intr-o actiune in forta la care au fost antrenate Politia, Jandarmeria, Serviciul Roman de Informatii si Gardienii Publici - cum se numea in acea vreme Politia Comunitara - s-a incalcat in cel mai grosolan si golanesc mod cu putinta o Ordonanta Presedintiala definitiva si executorie care interzicea ridicarea chioscurilor de difuzare a presei apartinind Ziarului de Vrancea, amplasate in municipiul Focsani.

Unul dintre cei mai zelosi executanti ai amintitei terfeliri a legii,

certificata de inregistrarile video si fotografiile pe care noi inca

le mai avem in arhiva, si care au facut inconjurul televiziunilor nationale, al ziarelor si al organizatiilor de aparare a libertatii de expresie in acea perioada, transformind Vrancea intr-o pata neagra pe harta abuzurilor impotriva presei independente, a fost nimeni altul decit subcomisarul Gicu Avasiloaie. Un amanunt poate semnificativ in ascensiunea sefului incepind de ieri, al Politiei Focsani, este acela ca el a facut parte dintre reprezentantii institutiilor statului ce-au participat activ la calcarea in picioare a legii in 18 aprilie 2002, alaturi de alti politisti sau SRI-isti imbracati in civil. Era intr-o simbata si, daca n-o fi fost rasplatit atunci pentru ca s-a sacrificat sa "lucreze" in week-end de catre cel la al carui ordin a actionat cu zel ca un veritabil Pristanda ("curat violare de domiciliu, dar"¦"), si-a primit din plin rasplata acum, fiind avansat, tocmai pentru a veghea la respectarea legii de care nu demult isi batea joc in municipiul resedinta de judet.

Daca, insa, liberalii l-au adus pe 1 Mai 2008 la comanda Politiei Vrancea pe adjunctul lui Silviu Crin Grosu de acum 6 ani, faptul ca Gicu Avasiloaie care, costumat civil, calca in picioare o Ordonanta Presedintiala atunci, face astazi echipa cu Sandel Doaga, pare deja o evolutie cum nu se poate mai potrivita si previzibila. Cine stie, oare, pe ce "culmi de progres si civilizatie" va mai ajunge Vrancea, dupa ce in "perioada de glorie" 2002-2004 a facut obiectul rapoartelor intocmite de organizatiile interne si internationale de aparare a libertatii de expresie, dar si ale Departamentului de Stat al SUA, la capitolul "abuzuri impotriva presei independente""¦

Perspectivele se vad "glorioase"!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.