Opinii

Campania electorala la intrarea in linie dreapta

Corneliu Condurache
19 mai 2008 930 vizualizări
Dupa debutul punctat de schimbarea lui Viorel Serbanoiu cu Sandel Doaga la conducerea Inspectoratului Judetean de Politie si scandalul bannerelor din Focsani, campania electorala a intrat, iata, in ultimele doua saptamini. Multe fapte notabile nu s-au petrecut pina acum.

Totusi, doua dintre formatiunile politice din judet si-au schimbat deja sefii campaniilor. La Partidul Democrat-Liberal locul lui Andrei Dulgheru a fost luat de deputatul Corneliu Momanu, iar la Partidul National Liberal, Catalin Kanty Popescu a predat conducerea ostilitatilor electorale fostului subprefect Manole Merchea. Cit vor influenta cele doua corectii eficacitatea prestatiilor PD-L si respectiv PNL, ramine sa constate si sa aprecieze doar alegatorii vrinceni. Oricum, la liberali printre amanuntele vizibile greu de ignorat ar putea fi inventariate cel al schimbarii bannerelor din Focsani la jumatatea saptaminii trecute, dar mai ales stradaniile noilor responsabili de a separa campania lui Romeo Paul Postelnicu de cea a lui Nini Sapunaru. PD-L a preferat inca de la inceput o astfel de strategie, impusa probabil si de coordonarea candidatului sau la Primaria Focsani de catre firma de publicitate a lui Felix Tataru; asa incit nu-i exclus sa avem de a face cu preluarea experientei pozitive in acest caz. Ramine de vazut cit va cintari imensa gafa a PNL de a-l ataca politico-administrativ - cum ati citit in cotidianul nostru saptamina trecuta ca au inteles sa o faca - pe candidatul PD-L la Primaria Focsani, Alin Trasculescu, tocmai in plina campanie.

Cum puteti afla si din editia astazi a Ziarului de Vrancea, au demarat deja eforturile de estompare a uriasei gogomanii, dar este dificil de estimat cu ce sanse de reusita. Despre Partidul Social Democrat?

Cu doua paranghelii deja executate "" de 1 Mai in Cringul Petresti si de Ziua Europei in Piata Unirii din Focsani "" la care se mai adauga una ce urmeaza a se desfasura astazi, tot in centrul inchis cu gard de santier al municipiului resedinta de judet, si o lansare departe de demonstratiile de forta de alta data este foarte posibil ca si fostul partid-stat de pe aceste meleaguri sa se simta binisor afectat sau macar amenintat de zona nisipurilor miscatoare. Asta pina acum. Mai sint, totusi, doua saptamini in care se pot intimpla destule. Deci, sa fim cu ochii pe ei. Doar o data la patru ani pot fi taxati politicienii actori ai acestor zile cu votul democratic!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.