Opinii

Vitejia de carton a lui Bostan

Corneliu Condurache
13 mai 2008 838 vizualizări
Cum a devenit deja un obicei, inspectorul general al Inspectoratului Scolar Judetean are periodic iesiri publice pe diverse teme in care-i place sa pozeze intr-un anume fel

Ieri, de pilda, intentia lui Iordache Bostan a fost sa apara drept intransingent la abaterile profesorilor, si apolitic. Pentru primul obiectiv seful ISJ Vrancea a reluat exemplul profesorului care, in opinia sa, hartuia sexual eleve marturisind insa ca a preferat varianta discretiei, deoarece respectivul cadru didactic mai avea putin pina la pensie. Pai, este acesta un motiv temeinic pentru a musamaliza un astfel de caz grav cum a procedat, de fapt, Bostan? Alegind sa nu dezvaluie nimic, pentru a nu avea scandal probabil pe parcursul mandatului sau, responsabilul actual cu functia cea mai inalta de soarta invatamintului vrincean ar putea favoriza posible abuzuri viitoare ale aceluiasi dezaxat iesit la pensie, nu-i exclus tot cu victime copii de scoala! Eroismul, intransigenta si expertiza de fin psiholog, pe care inspectorul general in functie si le-ar dori evidentiate cu mare probabilitate in situatia supusa atentiei, pot fi cu greu detectate intr-un astfel de comportament. Nu altfel stau lucrurile in cazul inlocuirii directoarei de la scoala Negrilesti, tot ieri prezentat, in urma caruia Iordache Bostan vrea sa iasa vopsit apolitic. Faptul ca a inlocuit o directoare in pragul pensiei cu una tinara, de apreciat la prima vedere, este pus rapid intre paranteze pentru telul vizat de schimbarea unei membre a Partidului Social Democrat cu una a Partidului National Liberal. De altfel, nu-i pentru nimeni un secret ca daca el insusi nu era liberal si PNL nu era partid de guvernamint, Bostan nu ajungea niciodata sef al ISJ Vrancea.

Cit despre cum nu va demisiona el cind acest lucru nu va mai fi valabil (partidul sau nu va mai fi la putere) vom trai si vom vedea.

Insa mai mult ca sigur cine a venit politic, tot la fel si aproximativ cu aceeasi viteza, daca nu cumva considerabil mai mare, pleaca.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.