Opinii

Pila si sondajul

Corneliu Condurache
25 feb 2008 815 vizualizări
De saptamina trecuta au inceput sa apara primele nominalizari ale candidatilor diferitelor forte politice din judet pentru functia de primar.

Vineri, liderii Partidul Democrat-Liberal i-au prezentat pe Carmen Birla si Sorin Robu, pe care ei ii vad concurenti la scaunele de edil ocupate acum de Armencea si Petre la Adjud si respectiv Panciu. Ieri a venit rindul celor de la Partidului National Liberal sa-l scoata

la inaintare pe Fanica Popa, considerat potrivit sa-i zgiltiie fotoliul lui Stefan Sichin la Bolotesti .

Daca cei trei pretendenti la posturile de primar in localitatile lor sint intr-adevar in postura celor ce vor rupe gura tirgului sau comunei in care candideaza, ramine

sa aprecieze peste vreo trei luni alegatorii vrinceni de prin aceste locuri.

Deocamdata, insa, merita poate sa ne oprim putin si asupra unui alt amanunt. Mai toti liderii de partide invoca diferite sondaje de opinie in stabilirea candidatilor la apropiatele scrutine locale.

Este sau nu asa, numai ei stiu. Dar trebuie mentionat ca pina acum nu a fost prezentata vreo dovada in sprijinul unei asemenea justificari.

Nu sint, insa, dubii asupra faptului ca fiecare dintre candidatii prezentati de PD-L si PNL saptamina trecuta, de pilda, se regaseste intre cercurile de cunoscuti foarte apropiati ai unora dintre sefii amintitelor formatiuni politice.

Astfel, la PD-L, Carmen Birla pare a fi omul lui Andrei Dulgheru, Sorin Robu al fratilor Panciu, iar Fanica Popa, desi proaspat aterizat in PNL, a confirmat inca de la prima conferinta de presa ca a fost coleg de armata cu Nini Sapunaru.

Mai ramine doar de stabilit daca pila bate sondajul sau invers.

Dar nu va mai trece mult timp si vom putea analiza indicii suficient de concludente si despre asta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.