Opinii

Diferente vizibile

Corneliu Condurache
5 feb 2008 835 vizualizări
Racolarea lui Romeo Paul Postelnicu de catre Partidul National Liberal de la Partidul Democrat- Liberal, in afara faptului ca le rezolva foarte probabil primilor problema nu tocmai lejera si comoda a candidaturii la Primaria Focsani, mai evidentiaza ceva.

Diferentierea esentiala a campaniilor electorale derulate in Vrancea in 2008, fata de cele din 2004. Astfel, daca acum patru ani a fost predominanta asa-numita coalitie anti-baron, acum, in 2008, majoritatea indiciilor prevestesc nu numai abandonarea unui plan cit de cit asemanator, ci din contra: o pozitionare politica aproape la 180 de grade.

Curtea asidua ce i se face amintitului personaj pentru a i se cistiga O.K.-ul si bunavointa, ori pentru a i se copia cit mai fidel cu putinta expertiza politica pe care majoritatea liderilor formatiunilor de pe aceste meleaguri o considerata un de succes, este mai mult decit lamuritoare in demonstrarea celor afirmate. In afara de aceasta, pregatirea scrutinelor din 2008 va mai fi cu siguranta dominata de reglarile de conturi dintre PNL si PD-L; si in consecinta de stradaniile respectivelor grupari politice in a-si administra lovituri decisive intre ele. Cea mentionata in debutul prezentelor rinduri se constituie intr-un model cum nu se poate mai sugestiv asupra modului in care vor decurge in saptaminile urmatoare ostilitatile intre cei doi fosti parteneri din 2004.

Cel care-si poate freca miinile fericit inca de pe acum ramine Oprisan. iar el nu asteapta invitatii speciale, semnale tot mai concrete aratind ca si a inceput sa o faca. Scena se deruleaza, iata, cum nu-i greu de observat, in timp ce fostii sai adversari ii doresc colaborarea fericitului politician si se sfisie intre ei.

Orice s-ar spune, putini ar fi prevazut cu patru ani in urma asemenea intorsatura, iar asta-i inca o dovada ca in politica sepoate intimpla orice. Ramine de vazut reactia alegatorilor vrinceni.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.