Opinii

Hagi, Orban si serviciile secrete

Cristian Ghinea
28 dec 2007 521 vizualizări
Daca stai si asculti cati romani se cred urmariti de serviciile secrete ajungi sa crezi fie ca traim in plin totalitarism, fie ca sintem un popor de paranoici.

Daca ai aparut de citeva ori la televizor si vecina de la cinci ti-a spus ca esti lider de opinie, atunci iti scrii pe blog ca telefonul iti este ascultat. In urma cu vreun an trebuia sa semnez un contract de colaborare cu un mare trust de presa si cind am vrut sa intru in detalii doamna de la resurse umane m-a atentionat cu voce misterioasa: "Stt! Nu discutam chestii d-astea la telefon!". Nici nu acum nu stiu ale cui telefoane le credea ascultate: ale mele sau ale ei. La discutiile intre ziaristi a devenit un fel de bravada sa zici: "Aa! Telefonul meu e ascultat!". Daca nu esti ascultat te simti un nimeni, nu ti se acorda atentie.

La nivel de oameni politici nici macar nu exista dileme: acolo toti se simt ascultati. Unii dintre ei chiar si sint, asa cum a fost in cazul Remes, cind am aflat despre obiceiurile culinare ale ministrului. Dar nu la acest fel de ascultare se refera politicienii de obicei. Fiecare se simte ascultat de adversari. Bineinteles, daca esti anti-Basescu, te asculta serviciile comandate de la Cotroceni. Daca esti cu Basescu te asculta oligarhii. "Ascultatorul" tau de serviciu a devenit un fel de obisnuinta, cam cum este psihologul la americani. Sau cum sint prietenii imaginari ai acelor copii ignoraÃi de parinti.

Serviciile secrete romanesti par a fi eficiente si omniprezente. Ziarele care nu se pricep sa faca anchete serioase, dar au explicatii pentru orice, gasesc repede vinovatul pentru orice: serviciile. Ele fac si desfac aliante. Ele duc campanii de presa. Ele castiga alegeri. Vadim Tudor inventeaza aproape saptamanal sondaje de opinie comandate de serviciile secrete. Uneori, nu doar serviciile romanesti fac sondaje, ci si CIA ai Mossad-ul. Bineinteles, in aceste sondaje ultra-secrete Vadim Tudor este mereu pe primul loc. Acum, mai nou, Ludovic Orban ne anunta pe ton grav ca este filat permanent. Un ziar anunta ca intreg scandalul cu accidentul auto este opera unei inscenari a serviciilor. Probabil serviciile au facut sa ninga in zona Cotroceni si dupa accident l-au impiedicat pe ministru sa raporteze incidentul la politie. Si tot serviciile au plantat acolo martori care spun ca exista o victima.

In fine, m-am gandit la toate acestea si am ras cu pofta cand l-am vazut pe Gigi Becali spunand ca Gheorghe Hagi este colaborator al serviciilor secrete si ca aceste servicii l-au pus pe Hagi sa-l atace dupa ce a plecat de la Steaua. Deci, daca inteleg eu scenariul complet: serviciile l-au plantat pe Hagi la Steaua, l-au dus de nas pe Becali ca sa il prezine cu mare fast si apoi i-au facut pe fotbalisti sa joace ca niste adormiti.

Va dati seama ce genii lucreaza in serviciile secrete romanesti? Daca toti acesti oameni ar avea dreptate, am avea cele mai aprige servicii secrete din lume. Cu ocazia gripei aviare au cam incurcat gainile cu curcile si s-au facut de ras. Dar aceea a fost o exceptie. In realitate, serviciile noastre sunt fantastice. Sau poate doar suntem un popor de megalomani carora le face bine sa se simte importanti. Atat de importanti incat sa fie filati, ascultaÃi si "lucrati". Serviciile secrete sunt prietenii imaginari ai acestor imaturi de care e plin spatiul public romanesc.






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.