Opinii

Mesaj pentru prietenii lui Dragos

Silvia Vrînceanu Nichita
13 nov 2007 1425 vizualizări
:(( a(( :-<:( :-< Stiti ce reprezinta aceste semne? Va supunem noi: "pling in hohote, ne-ai frint inima, oftez, sint atit de trist si iar oftez". Este numai sfirsitul unuia dintre cele aproape 200 de mesaje postate ieri de cei peste 4.200 de vizitatori de pe pagina web a Ziarului de Vrancea, care si-au exprimat tristetea cu privire la modul nefericit in care a sfirsit Dragos, un tinar focsanean de numai 19 ani, dupa accidentul de duminica dimineata, de la Paunesti.

Exuberanta virstei, sentimentul ca nu li se poate intimpla nimic a facut ca un drum parcurs de citiva tineri cu masina sa se incheie tragic pentru unul dintre ei. Un tinar aflat la virsta cind toate aspiratiile isi gasesc ecourile in concretul imediat a cazut victima unui grav accident rutier. Un accident, poate, ca atitea altele, a luat tribut o viata aflata la inceput de drum. Nu vreau sa pun accent pe latura pedagogica sau moralizatoare, ci sa aduc la lumina aspecte ale unei lumi pe care de multe ori o neglijam, sintem departe de preocuparile ei, o criticam prea usor pretinzind ca o intelegem. Ne-am obisnuit sa-i laudam pe tineri doar atunci cind ne aduc premii, si Vrancea este un judet binecuvintat din acest punct de vedere. In rest ii criticam ca nu citesc, ca sint indiferenti, superficiali, ca bintuie prea mult pe net sau ca nu ne inteleg ei pe noi. Dar noi ce facem ca sa-i intelegem? Trebuie doar sa deschizi televizorul pentru a vedea ce modele le ofera tinerilor societatea romaneasca de astazi. Vreau sa fiu alaturi de durerea pe care o lasa in urma sa Dragos, un tinar de care nu am auzit pina ieri. Pot sa spun ca am fost miscata de valul de solidaritate ce transpare din mesajele postate pe site-ul ziarului nostru. Un mod de exprimare mai direct, mai usor, presarat cu forme lingvistice caracteristice unei generatii ce comunica extrem de mult prin intermediul calculatorului, constituie dominanta comunicarii. Limbajul simplificat este lipsit de ornamente inutile, atit de folosite in astfel de ocazii. S-au informat rapid unii pe altii, prin "firul scurt" numit Messenger, si ne-au ajutat si pe noi pentru a dimensiona corect gravitatea evenimentului, durerea lor dar si pentru a descrie in cunostinta de cauza profilul moral al tinarului disparut. Accidentul nu a mai fost relatat in cheia statistica obisnuita, asa cum poate sint tentati unii jurnalisti, ci a evidentiat faptul ca victima era o persoana iubita, apreciata, legendara chiar in oras, cu multi, foarte multi, prieteni. Si acest lucru a fost posibil datorita lor, prietenilor, care in felul acesta au reusit sa-i aduca mai mult decit un omagiu. Sa le dam lor posibilitatea sa incheie acest punct de vedere cu citeva dintre mesaje postate pe site-ul www.ziaruldevrancea.ro:


de ce ai plecat ingerule....?:((

Autor: ada


"un inger s-a mai ridicat la cer... dc tocmai tu? o persoana asa plina de viatza...:((mereu dispus sa ofere ajutor! cu zambetul mereu p buze.. nebunatik j vesel, ii bine dispuneai p ceilalti! cita nedreptate... :((nu te vom uita niciodata, mereu vei ramane viu in amintirea noastra.... ADIO, i grija de tine akolo unde ejti! TE IUBIM MOSHULE.... Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!:(( "


Dumnezeu sa te odihneasca in pace!!!

Autor: Bebel


"Era fratele unui bun prieten de-al meu, cu care am copilarit.. Cind spun "era" o spun cu o mare durere in suflet, imi pare foarte rau pt tragedia intamplata, si stiu ca nu-s singurul caruia-i pare rau. Acum cativa ani, "gasca mea" de la boc hotarasem sa mergem la mare, si Adi a vrut sa-l ia si pe Dragos "mosu" cu noi.. imi aduc aminte si nu-l pot uita niciodata, odata ajunsi pe plaja, parca il vad pe Dragos zicand.. citez: "Si eu care credeam ca se vede pe partea cealalta" noi toti am bufnit in ras, era pt prima oara cand vazuse marea. Nu te voi uita niciodata mosule.. Dumnezeu sa te odihneasca in pace!"


NU TE VOM UITA!!!

Autor: Dana


"Uneori, pe oamenii buni, cu sufletul curat, pe ingerasi ca Moshu... Dumnezeu ii ia mai repede pentru ca are mai mare nevoie de ei langa El decat aici printre noi. Te vom iubi mereu si te vom pastra in sufletele noastre. Vom fi intotdeauna cu gandul la tine Moshule...:((((Dumnezeu sa-l odihneasca in pace!!!"


MOSHULE, AI FOST UN FRATE ADEVARAT

Autor: Pana Nicusor


"Fratioare, din Anglia de aici, in locul in care ai fost si tu si ai muncit sa-ti faci proprii bani si sa nu depinzi de nimeni, inca nu pot sa cred ca ne-ai parasit... Mi-e greu, man, fara tine, mi-e dor de tine... Nici macar nu pot sa fiu si eu acolo in Romania, sa-mi iau r\'mas bun...Te iubesc frate si iarta-ma pentru ca ti\'am gresit ... Sa-ti fie tarina usoara... si transmite-i lui Dumnezeu din partea mea: «Ne-ai luat ce am avut mai scump, dar voia Ta se face, iarta-ne de pacate si da-ne puterea de a merge mai departe»"


Cititi si: Inca un tinar ucis intr-un accident


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 18

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
D-zeu sa-l ierte!! sa ne veghezi de sus...o sa ne lipsesti:(( t iubim!!
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Suntem chiar atat de orbi si de naivi ? Ce a cautat toata noaptea Dragos la discoteca ? Parintii lui unde erau ? Dragos nu e primul si nici ultimul exemplu nefast. Nimic nu este intamplator pe lumea citeste integral
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Dumnezeu tea luat dintre pt k mai avea nevoie acolo sus de un inger asa k tine . nu te vom uita niciodata
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
fara siropuri morale si indignari etico-pedagogice..nu e nici locul ,nici momentul..moshule ne doare.ai grija de tine acolo sus.
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Sincere condoleanţe familiei îndurerate
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Sa fii iubit si fericit printre ingeri MOSHULEEEEEEEEE!!!!!!!!
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Sincere condoleante familiei indurerate...ne vei lipsi Moshule....sper k acolo sus va fi mai bine pentru tine...Nu te vom uita niciodata, eu si toti ceilalti prieteni ai tai!!...Ai fost iubit de toata citeste integral
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
"chiar acum 3 ani de zile a avut un accident asemanator in care si-a pierdut viata un alt prieten de-al meu si tin neaparat sa-i dau si numele chiar daca pentru unii nu prea conteaza Catalin "TIXI" citeste integral
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Nu va e rusine? Celor care spun ca Dragos e un inger? Ce fel de inger umbla noapte in discoteca si apoi goneste cu masina? Nu uiatati ca exista si ingeri ai intunericului. Tinerii ar trebui sa ia ca citeste integral
, acum 739399 zile, 15 ore, 42 minute, 6 secunde
Voi cei care va datzy "cretzy" k shtytzy ce este un inger inseamna k nu shtytzy ce este pacatul...poate k intr-adevar nu era un inge,dar sufletul lui era de aur...shi in plus p D-zeu il portzy in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.