Opinii

Invatamintul vrincean la un nou debut de an scolar

Corneliu Condurache
18 sep 2007 709 vizualizări
Din ce s-a putut vedea la festivitatile de deschidere, noul an scolar a debutat prin Vrancea cu o vizibila nota de lehamite intiparita pe chipurile si in modul de actiune a nu putini din rindul celor care lucreaza in acest sector, dar si ca un gen de dialog al surzilor.

Nu-i defel exclus ca o astfel de stare sa se datoreze probabil si multitudinii de probleme care in loc sa se rezolve, sporesc parca de la un an la altul. Desi s-au cheltuit sume importante pentru ca unitatile de invatamint sa arate corespunzator, iata ca numai vreo 20% din scolile vrincene indeplinesc la 17 septembrie 2007 conditiile pentru autorizarea sanitara. Nici nu-i dificil sa ne explicam de ce. De regula cheltuirea fondurilor nu s-a facut cu scopuri concrete precum cele de plasare a cit mai multor scoli din judet la stadiul de a fi in stare sa obtina mult discutatele autorizatii sanitare. S-a urmarit mai degraba satisfacerea diversilor clienti politici care gratie sumelor considerabile vehiculate prin conturi sa dea frumos in poze si sa multumeasca in pozitie suficient de aplecata si cu smerenie in glas la festivitati de genul celor de ieri.

Sa ne mai miram atunci ca si ceea ce s-a organizat ieri prin diverse scoli din Vrancea cu participarea unor persoane importante n-a scapat de tenta preaslavirii maretelor realizari datorate marinimei si preocuparii neasemuite ale partidului aflat la putere?

Daca la toate acestea mai adaugam si alte "ingrediente" precum cele ale salarizarii, a cadrelor necalificate deloc putine, navetismul educatorilor sau mincatoriile aprige din diverse colective ce dau pe afara precum apele cind ies din matca, tabloul invatamintului vrincean pare inca de la debutul noului an de invatamint unul suficient de sumbru. Cind, oare, si cine va fi capabil sa-l insenineze, ramine de vazut.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.