Opinii

Succesul comun

Corneliu Condurache
15 apr 2005 729 vizualizări
Pentru ca tot se bat cele doua principale blocuri politice din judet care sa fie in opozitie

Pentru ca tot se bat cele doua principale blocuri politice din judet care sa fie in opozitie, avem, iata, si "Ziarul de Vrancea" l-a facut cunoscut cititorilor sai, primul "succes" rasunator al celor doua ultime guvernari. Este vorba despre pensionarea fostului sef al Politiei, cel care a coborit institutia atit de mult in privinta lacheismului politc si al subordonarii fata de interesele de "gasca" incit o astfel de "performanta" va fi greu de egalat vreodata de catre cei care vor urma. E drept ca ea a fost confirmata, inclusiv printr-un titlu de "chestor-doctor", ceea ce va ramine in analele institutiei si ale judetului. Lasind gluma la o parte, exemplul este unul graitor pentru cum se poate "ajunge" sau "deveni" in vremurile astea cu "zori europene" in "judetul-feuda" Vrancea.

Ce interes au avut vechii guvernanti sa-si rasplateasca omul care

le-a executat orbeste ordinele si le-a aparat interesele, este usor de banuit si nu trebuie cautate prea multe explicatii. Daca ne amintim numai de "NUP"-rile care au curs in aceasta perioada pe banda rulanta, ori de cite ori a fost nevoie, pentru membri ai gastii sau afaceri ce-au tinut primele pagini ale presei, si putem socoti ca s-ar "acoperi" buna parte din cele aprope 40 de milioane pensie lunara pentru proaspatul pensionar, fost lacheu de baron. Nu putini se intreaba in ce scop au pus insa "batista pe tambal" noii guvernanti ? Pai, o prima explicatie ar putea fi ca nu considera o mare problema devotamentul in baza caruia a fost subordonata intererselor politice si de gasca in ultimii ani, in baronat, institutia Politiei. Nu-i exclus ca si ei sa-si doreasca o transpunere intocmai a unei astfel de "viziuni", doar cu semn schimbat. Pe de alta parte, cum am mai spus, a fost imbratisata, probabil, iluzia ca daca se va accepta o pensionare linistita, aceasta va fi urmata de o schimbare la comanda care sa fie intocmai cea "dorita", fara zgomte, proteste, impotriviri sau alte "ingrediente incomode" din partea vectorilor vechii puteri. Scoteala de acasa, care nu s-a potrivit deloc cu ce s-a intimplat apoi in tirg, a schimbat si retezat mai mult ca sigur din elanul initial. S-a iscat, dupa cum se stie, ditamai scandalul! Cu candidatul dorit, retras apoi ca fiind in ofsaid.

C-un accident mortal si cu ceva urme de alcool sterse discret de pe constiinta.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.