Opinii

Coabitarea paguboasa

Corneliu Condurache
20 iun 2007 574 vizualizări
Corneliu Condurache

Asa cum nu-i greu de socotit, pina la alegerile locale a ramas mai putin de un an de zile. Una din disputele cu miza cea mai considerabila se va defasura pentru postul de primar al municipiului Focsani, pentru care mai mult ca sigur Decebal Bacinschi, actualul ocupant al postului, va candida inca o data.

In aceste conditii, principalele forte politice care activeaza in spectrul vrincean ar fi trebuit sa-i monitorizeze si sa-i taxeze orice pas gresit reprezentantului Partidului Social Democrat, aflat acum la al doilea mandat ca edil al municipiului resedinta de judet. Curios, insa, in situatia foarte concreta a uneia dintre cele mai mari susanele administrative din perioada 2004-2008 cu care a fost surprins Bacinschi atunci cind a incercat sa-i faca unei firme private cadou, pe principii de cumetrie, reteaua publica subterana de comunicatii a municipiului Focsani, atit consilierii liberali cit si cei democrati din Consiliul Local nu numai ca nu au avut nimic de protestat, dar au si votat cot la cot cu adversarul initiator!

Aproximativ la fel s-au comportat reprezentantii fortelor politice in discutie si in cazul terenurilor de la Vinatori din vecinatatea Hotelului Caprioara - facute cadou Consiliului Judetan pentru a-i facilita lui Oprisan apararea in una din acuzatiile importante ale DNA la adresa lui in dosarul penal pe care-l are pe rol - dar si in alte coterii transpartinice asemanatoare ce au trecut prin legislativul focsanean precum Inter-city-ul prin Halta Putna Seaca. Nu-i deloc exclus in aceste conditii ca rezultatele la localele din 2008 pentru Primaria Focsaniului sa fie si ele pe masura, si mai mult ca sigur paguboase pentru adversarii pe hirtie ai lui Bacinschi. Mai ales daca liberalii si democratii se complac in continuare in dulcea si comoda coabitare somnolento-indolenta cu primarul actual, vizibila fara mari eforturi.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.