Opinii

Cind se supara sefii

Corneliu Condurache
22 feb 2007 959 vizualizări
Daca in urma controlului de simbata dupa amiaza al Inspectiei Sanitare de Stat la Spitalul Judetean de Urgenta "Sfintul Pantelimon" din Focsani, se va lasa ori nu cu demitere politica, ramine de vazut.

Este, insa, de observat cita intransigenta a capatat respectiva actiune, culmea, continuata si finalizata de specialistii bastinasi in materie, dupa ce au fost mai mult decit deranjati de tratamentul la care au fost supusi la Focsani, sefii cei mari de la Bucuresti. Cu aceasta ocazie s-au descoperit, iata, lucruri incredibile. Cum ar fi acela ca de 12 ani nu a mai fost igenizata sectia de TBC, considerata ca fiind cea mai contagioasa din spital! Aceasta deficienta, sau poate mai nimerit ar fi s-o denumim inconstienta, ar fi putut avea consecinte greu de imaginat asupra sanatatii unei bune parti a comunitatii. Nu se stie, de fapt, daca ar fi cineva in masura sa se pronunte asupra nivelului acestora pina acum, avindu-se in vedere intervalul de timp atit de lung scurs de la ultima igienizare. Pai, atunci nu ne ramine decit sa ne intrebam: cum de a ramas neobservata de nici un organism cu rol de control in sanatate, timp de 12 ani, o neglijenta atit de grava?! Astfel de verificari sint, probabil, obligatorii pentru unitati precum spitalul judetean. O judecata cit de cit logica ne-ar determina sa banuim ca nu s-a inventat un control cu o tematica precum cea de simbata numai cu scopul de a-i "freca ridichea" lui Nicolae Moise de la Focsani.

O alta varianta ar fi aceea ca ar trebui sa ne obisnuim cu ideea ca-n Romania europeana a anului 2007 sint, iata, institutii care isi fac treaba cu adevarat numai atunci cind se supara din cind in cind sefii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.