Evenimente speciale

Foto | 3 vrânceni din filiala județeană a SGR prezenți, la Palatul Regal, la primirea Înaltului Patronaj al Majestății Sale Margareta

Ziarul de Vrancea
27 mar 2022 1265 vizualizări
Trei vrânceni, reprezentanți ai filialei vrâncene ai Societății de Geografie din România, prin președintele prof.dr. Răzvan Săcrieru și cei doi vicepreședinți, prof.dr. Alexandra Tătaru și prof.dr. Nicolae Damian, au participat la primirea Înaltului Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române.Citiți amănunte pe acest subiect din textul unei postări activată pe contul de facebook Alexandra Tătaru.

Societatea de Geografie din România a primit Înaltul Patronaj din partea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Regal pe 24 martie. La ceremonie au participat Alteța Sa Regală Principele Radu și Alteța Sa Regală Principesa Sofia. 

Societatea de Geografie din România a fost, de altfel, și prima organizație profesională din țară căreia Casa Regală a României i-a acordat pentru prima dată Înaltul Patronaj al Majestății Sale Regele Mihai I al României, în iulie 2013, și Crucea Casei Regale a României, în octombrie 2015. 

La ceremonia de joi, 24 martie 2022, în Sala Tronului a fost prezentă o delegație formată din 20 de membri din partea SGR, printre care și reprezentanții filialei vrâncene, prin președintele prof.dr. Răzvan Săcrieru și cei doi vicepreședinți, prof.dr. Alexandra Tătaru și prof.dr. Nicolae Damian. "Ca membri ai Societății de Geografie din România am fost onorați să primim Înaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei române. Se continuă astfel o frumoasă tradiție începută în anul 1875, atunci când Regele Carol I a fondat Societatea de Geografie (sub numele inițial de Societatea Regală Română de Geografie), fiind a 10-a în lume ca vechime. Prin acordarea Înaltului Patronaj este recunoscută activitatea științifică și didactică a geografilor români, cu respectul cuvenit acordat înaintașilor noștri geografi născuți în Vrancea, savantul academician Simion Mehedinți și discipolul său m.c.acad. N. Al. Rădulescu", a transmis conducerea filialei Vrancea a Societății de Geografie din România. 

Vă reamintim că Filiala Vrancea a Societății de Geografie din România a fost desemnată să organizeze Conferința Națională de Geografie 2022, eveniment anual de tradiție ce se va desfășura în perioada 2-5 iunie și care reunește peste 150 de geografi din țară și străinătate. Evenimentul va fi sprijinit de autoritățile locale și județene, precum și de sponsori.

Text informații + foto:Alexandra Tătaru

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.