Vrânceni in Lume

Focsaneanul Mihai Panaitescu, premiat la TVR

Mihaela Beșleagă
3 dec 2007 8531 vizualizări
Pe linga palidele festivisme desfasurate la nivel local, Ziua Nationala a fost marcata pentru focsaneni si printr-un act simbolic, menit sa ne creasca gradul de mindrie si patriotism local.

Corina Dragotescu i-a inminat tinarului designer premiul "Romania din suflete"

Tinarul Mihai Panaitescu, cel care a cistigat la inceputul lunii februarie marele premiu al Peugeot Design Contest 2007, a fost premiat simbata seara in cadrul emisiunii "Romania din suflete", transmisa in direct pe postul public de telviziune. Distinctia i-a fost oferita de cunoscuta jurnalista Corina Dragotescu, pentru realizarea sa de exceptie si pentru meritul de a fi reprezentat pozitiv imaginea Romaniei in lume. In prezentarea despre Mihai, ziarista a specificat faptul ca este onorata sa ii inmineze acest premiu, pentru ca tot ceea ce creaza tinarul este facut din pasiune. "Sint surprins si onorat sa primesc aceasta distinctie. La facultatea unde studiez, in Torino, sint ca intr-o multinationala, si pot sa spun ca ar trebui sa fim mindri ca sintem romani. Multumesc parintilor, prietenilor de la Bucuresti, de la Focsani, care au fost alaturi de mine", a spus Mihai Panaitescu dupa primirea premiului. Mihai a cistigat premiul cel mare al concursului de design auto organizat de Peugeot, cu modelul Flux, prototip care a fost expus la salonul auto din Frankfurt in aceasta toamna. In prezent, focsaneanul de 21 de ani este student la Institutul European de Design din Torino, la design auto, dupa ce a absolvit Liceul de Arte din Focsani. Alaturi de Mihai Panaitescu, au mai primit premii si diplome de onoare si alte personalitati care, prin realizarile lor deosebite, au purtat cu mindrie numele de roman peste hotare, printre care: regizorul Cristian Mungiu, actrita Oana Pellea, campionul mondial la box Lucian Bute, soprana Leontina Vaduva. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.