Tineret în (Re)Acțiune

Armencea e dispus sa renunte la 60 de angajati

Doina Ganea
19 iul 2010 1325 vizualizări
Din Primaria Adjud ar trebui disponibilizate 192 de persoane, insa edilul sef spune ca poate sa renunte la cel mult 60 de bugetari

Potrivit organigramei stabilite de Prefectura saptamina trecuta, cea mai afectata primarie de disponibilizari va fi cea din municipiul Adjud. Aici ar trebui sa plece in somaj 192 de persoane din cei 351 de lefegii ai institutiei. Insa din calculele primarului Constantin Armencea, din Primarie ar trebui sa fie disponibilizati doar 60 de salariati. Acestia vor fi in primul rind persoanele care pot iesi la pensie, pensionari care iau si salariu si cei care au abateri disciplinare. "Avem si persoane care nu si-au facut treaba si ma gindesc acum ca trebuie sa luam masuri, dar sint si oameni buni de care nu ma pot dispersa", ne-a spus edilul. In acelasi timp, Armencea se gindeste si la externalizarea unor servicii cum ar fi cele de salubritate, spatii verzi si paza. Pina pe 12 august Primaria trebuie insa sa trimita spre aprobare Agentiei Nationale a Functionarilor Publici noua organigrama. Cel mai probabil persoanele care vor fi disponibilizate vor primi preavize incepind cu 15 august. Pe de alta parte primarul spune ca va contesta la Ministerul Administratiei si Internelor calculul facut de Prefectura Vrancea din care a rezultat ca la Primaria Adjud ar trebui sa fie disponibilizate 192 de persoane. Edilul spune ca a inaintat memorii si la Guvern. "In primul rind numarul de functionari s-a calculat in functie de numarul de locuitori, care a fost transmis eronat de Statistica. Noi nu avem 16.000 de locuitori, asa cum s-a retinut. In Adjud sint aproape 21 de mii de locuitori, ceea ce ar fi insemnat cu aproximativ 20 de posturi in plus. Avem un excedent pe servicii, cum ar fi la reparatii, dar nu asa mult. Poate ca ar fi trebuit sa procedez ca ceilalti primari de orase si sa externalizez mai multe servicii. Atunci as fi avut deficit de personal. Prefectul vrea sa ne ajute, dar avind in vedere ca era o situatie majora, poate ar fi fost bine sa fi fost chemati sa discutam punctual problemele nu sa ne trezim cu hirtia prin care ne anunta noua organigrama", a spus primarul Armencea. Acesta a adaugat ca la Serviciul de Evidenta a Persoanei nu s-a tinut cont ca sint arondate aproape toate localitatile din zona de nord a judetului, iar personalul este mult subdimensionat. La acestea se adauga, in calculele edilului derularea unui program cu fonduri europene pentru care este nevoie de munca a 37 de salariati. (Doina GANEA)


Taierile salariale pot afecta activitatea Primariei


Reducerile salariale de 25% prevazute de legile guvernului Boc vor trebui aplicate si la Primaria Adjud, insa edilul sef Constantin Armencea este de parere ca acestea il vor lasa fara oamenii de valoare. "In afara de zvonuri, deocamdata nu am primit nimic de la Finante privind reducerile salariale. Cum se aplica, de cind"¦ nimic. Cert este ca la noi si asa salariile sint mici. Sa mai iei si de acolo un sfert inseamna sa ii lasi pe unii sa moara de foame si pe noi sa ne lase fara angajati, fiindca multi vor alege sa plece. Guvernantii nu se gindesc deloc la latura sociala. Ce sa mai faca azi un om cu 300 ""400 de lei cind are rate si familie", s-a plins Armencea. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.