Tineret în (Re)Acțiune

Ionel Bitca revine la sefia Politiei Adjud

Dan Chiriac
15 ian 2010 5331 vizualizări
Acesta a cistigat concursul condus de un ofiter de la IGPR, dupa ce in urma cu scurt timp a demisionat din acelasi post u Ionel Rusu ramine la Politia TF u fostul si noul sef de la Politia Adjud isi doreste sa creasca siguranta oamenilor intr-o zona care se invecineaza cu trei judete

Comisarul sef Ionel Bitca a revenit aproape miraculos in fruntea Politiei municipiului Adjud, in urma concursului sustinut ieri la sediul IPJ Vrancea, dupa ce recent a renuntat la prerogativele functiei ca urmare a unor neintelegeri locale. In lupta pentru acest post s-au aflat doi sefi ai acestei subunitati de politie. Comisarul sef Ionel Rusu a fost seful Politiei Adjud pina in 2005 si lucreaza in prezent la Politia Transporturi Feroviare. In ceea ce il priveste pe comisarul sef Ionel Bitca, acesta a demisionat din functia numarul 1 in institutie luna trecuta, pentru ca acum sa revina pe post, pe care l-a detinut de altfel o lunga perioada. Concursul a avut loc in prezenta unui ofiter de la Inspectoratul General al Politiei Romane, fiecare candidat sustinind un interviu in fata comisiei. "A fost un examen greu, cu o bibliografie stufoasa, in conditiile in care Politia municipiului Adjud este o altfel de subunitate de politie fata de celelalte din judet. Aceasta deserveste si opt posturi de politie din comunele limitrofe, fiecare avind specificul sau, unul pomicol, altul silvic. Noi trebuie sa facem fata oricarei solicitari. Prin asezarea noastra, ne invecinam cu judetele Vaslui, Galati si Bacau si trebuie sa dezvoltam intilniri cu politistii din aceste judete pentru a face schimb de informatii cu acestia. Aici trebuie sa cunoastem zonele limitrofe pentru a preveni comiterea de infractiuni. Fiecare candidat a primit la examenul de ieri o nota, iar cel care a obtinut-o pe cea mai mare a fost declarat admis", ne-a spus Ionel Bitca, care nu a dorit sa dezvaluie nota "cistigatoare". Acesta isi doreste sa continue proiectele incepute in fruntea politiei adjudene. "Vreau sa creasca gradul de siguranta al cetateanului. Este important ca oamenii sa poata iesi pe strada la orice ora din zi si din noapte fara a deveni victime. De asemenea imi doresc sa putem mobiliza toate fortele de politie in momente in care se impune, iar situatia operativa o cere. Nu in ultimul rind imi doresc sa avem aprecieri din partea celor pe care-i deservim, adica a cetatenilor", a mai spus Ionel Bitca. La sfirsitul anului trecut, acesta a renuntat la functie dupa mai multe divergente cu autoritatile locale, dar se pare ca de acum incolo primaria si politia adjudeana trebuie sa dea "la pace". Tot la finalul lui 2009, alte doua subunitati de politie au avut parte de reveniri sau renuntari. Astfel, la Panciu, comisarul sef Marius Nedelcu a revenit in functie dupa o misiune de doi ani in Congo. La Marasesti, comisarul Petre Duna a cerut pensionarea pe motive medicale, dar dosarul sau este in prezent la Ministerul Administratiei si Internelor. Cei de acolo vor decide daca vor accepta sau nu pensionarea acestuia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 12 minute, 7 secunde
FELICITARI DOMNULE BITCA.... domnule rusu. iti doresc sa-ti termini vila din banii tai munciti, nu din favorurile pe care ai fi vrut sa le primesti daca ai fi fost sef al POL MUN ADJUD.
, acum 739400 zile, 12 minute, 7 secunde
DOMNULE BITCA,IAR TE FELECITI SINGUR? DE FAPT AI PENTRU CE,CA TOTI STIU CUM AI LUAT CONCURSUL.... COLEGUL DE LA BUCURESTI SA-TI TRAIASCA! APROPO TI-AI TERMINAT CASA DE LA DUMBRAVENI-VN? AI SA O citeste integral
, acum 739400 zile, 12 minute, 7 secunde
valul nou...... acelasi val !!! dar cine e in plan secund , in dreapta fotografiei ? Este domnul Pavaloiu pe vremea cand nu era adjunct la I.P.J. Vrancea !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.