Tineret în (Re)Acțiune

Micutii, curiosi cum sint identificati cei care fac glume la 112

Ana-Maria Cantia
28 ian 2008 1397 vizualizări
Copiii din Adjud vor avea ocazia sa vada dotarile politistilor, inclusiv ciinii antrenati pentru diverse actiuni

Politia din Adjud, in colaborare cu colegii din Focsani si in parteneriat cu Gradinita nr. 2, Scoala nr. 2 si Scoala nr. 3 din Adjud, desfasoara pe parcursul acestei luni un proiect educational, intitulat "Politistul, bunul meu prieten". La prima intilnire, cei mai mici dintre adjudeni au fost vizitati de politisti la scoala, unde s-a desfasurat si un concurs interactiv intre prichindei. Astfel, copiii si-au etalat cunostintele generale despre activitatea oamenilor legii, prin desene sugestive si jocuri de rol. "Am lucrat pe baza unor metode moderne didactice, tehnica inteligentelor multiple, prin care copiii au aratat rolul politiei, in diverse arii de activitate", ne-a declarat Mihaela Pavel, invatatoare la Scoala nr. 3 din Adjud. Politistii nu au fost lasati sa plece asa usor, caci copiii au avut si tot felul de intrebari, care mai de care profunde sau nostime, dupa virsta. Cei de la gradinita au identificat printre instrumentele de lucru ale politistilor statia de emisie-receptie, pe care au comparat-o cu o matura, sau bastonul, pe care l-au asimilat unui topor. Micutii au avut curiozitati legate si de tehnica prin care politistii ii descopera pe cei care fac glume, apelind numarul unic 112. La urmatoarea intilnire, gazde vor fi politistii. La sediul Politiei Adjud li se vor prezenta toate instrumentele din dotare, insa atractia cea mare va fi, cu siguranta, plimbarea cu masinile tiplate ale politiei. "Pe 30 ianuarie ne vom intilni din nou, prilej cu care le vom arata copiilor sediul unitatii noastre, precum si logistica. Ii vom plimba cu masinile politiei, ii vom lasa sa foloseasca statiile de emisie-receptie si le vom arata, de asemenea, si ciinii antrenati pentru diverse misiuni", ne-a declarat comandantul Politiei Adjud, Ionel Bitca. Colegii de la Focsani le vor prezenta filmulete cu activitatea Politiei si le vor inmina diplome si premii celor mai talentati dintre copii. "O sa aducem filmulete prin care le vom prezenta elevilor activitatea noastra cotidiana, dar si filmulete de educare si preventie, le vom distribui si pliante care sa ilustreze munca noastra", ne-a declarat Monica Manolache, inspector principal in cadrul compartimentului de analiza si prevenire a criminalitatii. (Ana-Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.