Tineret în (Re)Acțiune

Planuri mari, bani putini la spital

Cristina Palade
15 oct 2007 1134 vizualizări
Planuri mari la spitalul din Adjud, dar banii sint insuficienti. Asa rezuma managerul general necesitatile unitatii cu paturi pe care o conduce.

Doctorul Claudiu Zara are in plan modernizarea Unitatii de Primiri Urgente a spitalului, dar deocamdata nu ne-a putut furniza o informatie clara in ceea ce priveste proiectul si costul acestuia. Cit despre spatiu, spitalul este suprapopulat, deoarece in momentul de fata aici sint internati 195 de bolnavi pe doar 180 de paturi, cele mai multe cazuri fiind la sectiile de interne si pediatrie. Ca in fiecare unitate spitaliceasca, Spitalul din Adjud are probleme si cu banii. "Probleme cu stocul de carburanti pentru aceasta iarna nu avem, deoarece avem centrala pe gaze. Avem in schimb probleme cu datoriile, in prezent avem restante din 2005 catre furnizorii de medicamente si servicii medicale", ne-a declarat dr. Claudiu Zara. Potrivit acestuia, banii primiti de la Casa de Asigurari de Sanatate la rectificarea bugetara pentru trimestrul IV, in valoare aproximativa de 200.000 de lei, nu sint suficienti. "Ce mi s-a dat acum este o nimica toata pe linga nevoile spitalului", a mai adaugat Claudiu Zara. Acesta s-a aratat nerabdator sa intre in posesia suplimentarii pe care o va primi spitalul pe ultimul trimestru al acestui an, la inceputul lunii vitoare. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.