Orașul Panciu

Satul Nou va avea canalizare

Valentin Muscă
21 mai 2007 1304 vizualizări
Reteau de canalizare va deservi aproape 900 de familii

Fost sat la marginea Panciului, actualul cartier rural Satul Nou, va avea in sfirsit canalizare si va mirosi a oras. "Acum trei zile ni s-a aprobat finantarea proiectelor depuse pe Ordonanta nr. 7/20006, mai precis cel privind realizarea retelei de canalizare pentru cartierul Satul Nou si a unei statii de epurare in zona fostei CAP. Proiectul este in valoare de 42 de miliarde de lei si, prin realizarea acestuia, nivelul de urbanizare al localitătii va creste simtitor. De asemenea, prin acest proiect se va realiza reteaua de canalizare si la jumătate din strada Mihai Viteazul, cealaltă jumătate fiind deja executată", ne-a spus primarul Ion Petre. La finalizarea acestei investitii, peste 80% din căminele păncene vor avea retea de canalizare, ceea ce este destul de bine pentru o localitate relativ mică, sub 10.000 de locuitori, născută prin alipirea mai multor localităti rurale. Administratia locală intentionează să extindă reteaua de canalizare la toate străzile orasului, intrucit reteaua de apă acoperă totalitatea străzilor si satelor localitătii. Cele aproape 900 de familii din cartierul Satul Nou vor putea beneficia intr-un an de zile de conditii civilizate si fosele septice vor fi doar amintire. Asta dacă banii vor veni de la Guvern in ritmul prevăzut de contract si nu se vor ivi imposibilităti de finantare, ori alegeri anticipate. De altminteri, normele europene prevăd ca pe viitor toate locuintele să fie racordate la retele de canalizare, pentru a evita poluarea pinzei freatice cu apele uzate. Deocamdată, in Vrancea nici orasele nu au retele de canalizare pe toate străzile, iar pentru localitătile rurale, normele europene sint practic de domeniul visului, deoarece pentru a realiza o retea de canalizare este nevoie ca mai intii să existe retea de distributie a apei. Or, satele vrincene mai au de asteptat pină cind edilii vor invăta să intocmească proiecte pe fonduri structrurale pentru a aduce apa la poarta fiecărei case.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.