Orașul Mărășești

Turul Marasestiului

Ziarul de Vrancea
15 nov 2010 7789 vizualizări
Furturi de necesitate

Politistii din Marasesti incearca sa tina sub control situatia infractionala din oras, unde traiesc multi oameni saraci. Furturile dau cele mai multe batai de cap politistilor, iar autorii provin adesea din comunitatea de romi, unde saracia este la ea acasa. "Traiul precar ii impinge pe acestia sa comita furturi de necesitate. Nu sint multe asemenea fapte, dar incercam sa le reducem numarul. In general, romii fura fier vechi. Apoi, avem foarte multe sesizari din partea lor pentru loviri sau amenintari. Daca nu dai curs acestor sesizari situatia poate degenera. Cind ajungi acolo nimeni nu vrea sa depuna plingere. Ne spun ca nu vor sa se judece ci doar ca noi sa-i cumintim. Foarte importanta in comunitatea de romi este si biserica. Sint multi de alte confesiuni care sint mai intelegatori si au o mai mare frica de Dumnezeu!", ne-a spus comisarul Teodor Dumitrache, seful Politiei Marasesti. Numarul de furturi de la fosta fabrica Chimica a scazut, dar mai exista conflicte intre paznici si hoti. Desi in oras s-au deschis un supermarket si o noua piata nu au fost inregistrate furturi, in afara unor tentative ale unor copii. "Lumea a inteles ca magazinul e supravegheat video", precizeaza seful Politiei, care adauga ca se lucreaza pentru ordinea publica in sistem integrat, alaturi de jandarmi. (Dan CHIRIAC)

OPC-ul nu prea trece prin Marasesti

Angajatii din cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorului (CJPC) spun ca nu am mai primit o reclamatie sau o sesizare de la cetatenii acestui oras de luni bune. De asemenea, nici controalele la agentii economici nu sint mai dese. "La citi operatori economici mai desfasoara activitati in Marasesti nu mai primim nici o petitie din aceasta zona. Au ramas atit de putini comercianti incit si controalele sint mult mai rare decit in alte localitati din judet", au declarat reprezentantii institutiei. Desi nu trece zi fara ca macar un vrincean sa isi spuna o anumita nemultumire in relatia sa cu un vinzator ori prestator de servicii, Marasestiul nu mai figureaza de mai bine de doua luni in dosarul de petitii al CJPC. Pina si din zonele rurale se primesc mai multe reclamatii si implicit se fac mai multe controale decit in Marasesti. Comisarii mai "viziteaza" acest oras cu ocazia controalelor tematice comandate de la centru, dar nici atunci controlul nu dureaza prea mult pentru ca efectiv nu prea au ce controla. (Sorin TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 39 minute, 28 secunde
La ce sa mai vina si OPC-ul in Marasesti? Nu destul ne vamuiesc "inspectoarele"primariei? D-l Vlase la dumneavoastra se aude?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.