Orașul Mărășești

Un liberal si un pesedist pleaca din Consiliul Local Marasesti

Doina Ganea
31 mai 2010 3312 vizualizări
In sedinta de astazi consilierii Marasestiului vor lua act de demisia colegului lor liberal Gheorghe Rusu si o vor valida pe succesoarea acestuia, Stela Necula u tot azi alesii locali vor lua in discutie si incetarea mandatului de consilier pentru fostul primar Emilian Brasov

Sedinta de azi a Consiliului Local Marasesti se anunta una extrem de importanta avind in vedere ca se discuta ca fostul primar al orasului sa-si ia adio si de la functia de consilier local. Pe ordinea de zi a sedintei ordinare de astazi se afla noua proiecte printre care se numara si faptul ca alesii locali vor trebui sa ia act de incetarea de drept a mandatului de consilier al liberalului Gheorghe Rusu, inainte de expirarea duratei normale. Ca urmarea a demisiei acestuia, alesii vor valida mandatul de consilier al supleantului aflat pe lista PNL, Stela Necula. "Dl Rusu si-a dat demisia din motive personale si el va fi inlocuit de urmatorul consilier supleant aflat pe lista. D-na Necula a fost validata déjà de biroul politic al PNL si a fost anuntata sa faca parte din Consiliul Local Marasesti. La ora la care vorbim insa dl Rusu este consilier local si el trebuie sa fie prezent la sedinta", ne-a spus primarul orasului Marasesti, Constantin Vlase.


"Imi pare rau pentru fostul meu contracandidat!"


Un alt proiect de hotarire pe care il vor discuta azi alesii Marasestiului este cel prin care se ia act de incetarea de drept a mandatului de consilier al fostului primar Emilian Brasov Emilian, inainte de expirarea duratei normale a acestuia. Fostul edil al orasului ar putea fi nevoit sa paraseasca si scaunul de consilier local, dupa ce in 2008 a pierdut alegerile in favoarea liberalului Constantin Vlase. Emilian Brasov va pierde aceasta pozitie in primul rind din cauza PSD, care i-a retras recent sprijinul politic, avind in vedere faptul ca a refuzat sa participe la ultima sedinta a CL Marasesti in care s-a pus problema revocarii din functie a actualului vieceprimar Valerica Chitic (PD-L). Brasov a fost suspectat de catre colegii sai de partid ca ar fi facut "blat"cu PDL ca sa nu-l suspende din functie pe Chitic. Actualul primar al Marasestiului considera ca un consilier ca Emilian Brasov era de mentinut in legislativul local. "D-lui Brasov i s-a retras sprijinul politic si, ca urmare, consilierii vor lua act de incetarea mendatului sau, asa cum prevede legea in cazul de fata. Mie imi pare rau, desi a fost contracandidatul meu in alegeri. Dincolo de aceasta competitie eu l-am apreciat pe dl Brasov. Avem nevoie de un consilier ca dinsul. Asta este insa problema sa si mai ales a partidului sau", a tinut sa sublinieze primarul Constantin Vlase.


Se liciteaza pasunea pentru un parc eolian


Pe masa consilierilor se mai afla alte proiecte care privesc aprobarea procedurii de acordare a facilitatilor fiscale la plata impozitelor si taxelor locale pentru anul 2011, respingerea unei plingeri prealabile formulata de Asociatia Ecologica ACACCIA Marasesti impotriva Hotaririi Consiliului Local Marasesti nr. 25/25.03.2010 privind concesionarea unui bun imobil apartinind domeniului privat al orasului sau aprobarea concesionarii prin licitatie a unei suprafete de teren agricol apartinind domeniului public al orasului in vederea amenajarii unui parc eolian. Amenajarea unui parc eolian pe pasunile din lunca Siretului este un proiect mai vechi al primarului Vlase. Pina acum s-au purtat citeva runde de discutii cu doi investitori, cea mai insistenta fiind o echipa romano-spaniola reprezentanta de celebrul fotbalist Adrian Ilie. S-au facut masuratori in ceea ce priveste puterea vintului si s-a descoperit existenta unei zone cu potential pentru construirea unui parc eolian care sa genereze electricitate. "Deocamdata noi aprobam caietul de sarcini si scoaterea la licitatie. Ramine de vazut cine se va inscrie si cine va participa. Noi vom fi incintati sa fie Adrian Ilie, dar orice investitor este la fel de binevenit", ne-a declarat primarul. în contextul iminentei crize a combustibililor si efectelor alarmante ale incalzirii globale, energia eoliana este sursa de energie care va creste ca aport procentual cel mai mult. In ultimii zece ani, cresterea anuala a fost in medie de aproximativ 29%. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.