Orașul Mărășești

Baie comunala pentru romii din Marasesti

Doina Ganea
1 feb 2010 1429 vizualizări
Un al doilea complex socio-medical se va infiinta in oras, finantarea urmind sa fie asigurata de o asociatie bavareza

Consilierii locali din Marasesti au aprobat la finele sptaminii trecute atribuirea in folosinta gratuita filialei de Cruce Rosie a unei suprafete de 1000 mp apartinind domeniului privat al orasului, pentru infiintarea unui complex de asistenta sociala destinat romilor. Finantatorul proiectului, Asociatia Bavareza - Hilfsverein Nymphenburg, a participat si la construirea Complexului Socio ""Medical 1 din oras. Pe terenul solicitat de Crucea Rosie se va construi Complexul Socio-Medical 2 in suprafata de 150 mp, clubul pentru copii si tineri de etnie roma, in suprafata de 70 mp, si un loc de joaca. Contributia Primariei Marasesti consta in atribuirea suprafetei de 1000 mp cu titlu gratuit si costul utilitatilor pe perioada constructiei si derularii proiectului, respectiv apa, canalizare, gunoi, combustibil, telefon/fax/internet, salarii personal si reparatii de intretinere. "Partenerii din Germania au fost deja la Marasesti, am discutat proiectul si cred ca vom realiza un lucru frumos pentru copii", a precizat primarul Constantin Vlase. Filiala de Cruce Rosie si-a aratat de la inceput deschiderea pentru a participa la un astfel de proiect dedicat populatiei defavorizate. "Dorim sa replicam proiectul anterior de la Marasesti, Complex Socio-Medical Modruzeni II. Si autoritatea locala isi doreste ca proiectul sa devina realitate pentru ca acolo sint doar doi medici si nu fac fata. Proiectul va cuprinde cabinet medico-social, dusuri pentru femei si barbati si o spalatorie la care sa aiba acces beneficiarii", ne-a declarat Rodica Davidean, directorul Crucii Rosii , care a asemanat proiectul cu o baie comunala. Pentru a putea functiona, proiectul necesita un buget de aproximativ 90.000 de euro. "Adiacent de acest proiect vrem sa facem un Club al Copiilor din Modruzeni in care ne propunem infiintarea a patru ateliere de lucru, fotografie, pictura-desen si activitati libere, gastronomie si IT", ne-a spus Rodica Davidean. Acest Club ar trebui sa ofere servicii pentru 100 de beneficiari, copiii familiilor din Modruzeni. (D. GANEA, D. GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.