Orașul Mărășești

Turul Marasestiului

Ziarul de Vrancea
19 ian 2009 1358 vizualizări
Ce mai e nou prin orasul Marasesti

Cultura si cimitrul odihneasca-se-n pace!


Administratorul Cimitirelor din Marasesti a devenit de citeva zile si directorul interimar al Casei de Cultura din oras, institutie subordonata Primariei Marasesti. Potrivit proaspatului director, Pavel Dragu, in fruntea unei institutii de cultura nu trebuie sa stea neaparat un om de cultura, cit mai ales un bun adminstrator. "Nu are importanta ce carti am citit in utlima vreme, asa cum ma intrebau niste reporteri. Important este ca vreau sa adminstrez bine aceasta institutie. Vreau sa reparam acoperisul ca ploua, vreau sa punem geamuri ca bate vintul, sa reparam scaunele rupte si scena veche din 1983. Actul de cultura are cine sa se ocupe de el. Avem noua referenti si pe dl profesor Virgil Raileanu, oameni care cu siguranta vor continua visul fostului director, poetul Constantin Ghinita", ne-a declarat actualul director interimar al Casei de Cultura, Pavel Dragu. (D. G.)


Reduceri la impozite pentru bun-platnici


Primaria orasului Marasesti ofera reduceri la impozitul pe casa, teren si masina pentru persoanele fizice. Astfel persoanele care isi achita pina la 31 martie 2009 impozitele datorate pe anul in curs beneficiaza de o bonificatie de 10%. Pentru persoanele fizice care au un venit pe membru de familie pina la 200-250 de lei/ luna, Primaria Marasesti acorda facilitati fiscale la plata impozitului pe locuinta si terenul aferent acesteia in cuantum de 50%, respectiv 25%. Pentru a beneficia de aceste facilitati cetatenii trebuie sa se prezinte la Serviciul taxe si impozite din cadrul Primariei Marasesti pina pe 31 ianuarie 2009, cu documentele din care sa rezulte nivelul veniturilor realizate. (D. G.)


Functionarii vor sa conduca PC-ul


30 de functionari din cadrul Primariei Marasesti, in frunte cu primarul Constantin Vlase, se straduiesc sa obtina certificate de utilizarea calculatorului, tip ECDL (European Computer Driving License). Potrivit primarului, proiectul a fost initiat inca din legislatura trecuta si, dupa citeva saptamini de cursuri intensive, cei 30 de angajati sint in febra examenelor. "Costul acestor cursuri realizate printr-un proiect PHARE s-au ridicat la 10.900 de euro, numai contributia noastra. Examenele cuprind 7 module si au loc in aceste zile. Consider ca sint foarte bune, dar poate putin cam diferite fata de ceea ce lucreaza de obicei functionarii intr-o primarie", ne-a declarat primarul. (D. G.)


Registru cu "elevii problema"


Elevii care frecventeaza unitatile de invatamint din Marasesti vor fi mult mai atent monitorizati de oamenii legii. Acestia si-au propus sa previna faptele antisociale in scoli, motiv pentru care au decis sa se afle mai des printre acestia. Patrula va merge mai des la scoli, iar politistii de proximitate isi vor face mai des aparitia printre elevi. De asemenea, politistii isi doresc sa realizeze o baza de date cu "elevii problema", care ar putea sa fie implicati in diferite scandaluri. Comisarul Petre Duna, seful Politiei Marasesti, spune ca in 2008 nu au existat probleme in scoli. "Ne-am propus sa identificam "elevii problema" si sa tinem in permanenta legatura cu acestia", a precizat ofiterul. Politistii au in atentie si mica criminalitate si vor actiona cu precadere in cartierul de romi Modruzeni. (R. M.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.