Jurnalism cetatenesc

Drama unei familii din Mărășești care și-a pierdut fiul în vârstă de 17 ani în Spitalul Județean Focșani. Acuzații după tragedie

Ziarul de Vrancea
24 sep 2021 46323 vizualizări

Cristina și Cătălin Rînză din Mărășești și-au pierdut recent fiul în vârstă de 17 ani, diagnosticat cu dizabilități, gradul grav de handicap, în timp ce era internat în spitalul județean „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Publicăm în continuare memoriul pe care aceștia susțin că l-au înaintat în urmă cu câteva zile Colegiului Medicilor și pe care urmează să-l înainteze Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vrancea.

„Subsemnații Cristina și Cătălin Rînză, părinții biologici ai lui David Alexandru Tătaru cu domiciliul în Mărășești ( ....) prin prezenta vă aducem la cunoștință următoarele:

Pe data de 02.09.2021 la ora 4:00 dimineață am sunat prin apel 112 și am solicitat salvarea pentru că avea temperatură în creștere 39-40 de grade. Am ajuns la UPU a spitalului județean Focșani, la pediatrie, unde medic de gardă era dr A. Dr.A îl cunoștea pe copil pentru că este în evidență cu dizabilități (microcefalie, etc.). L-a internat imediat, i-a dat un paracetamol, i-a făcut o injecție cu CEFORT și un calmant. Cu aceste tratamente a stat copilul până seara (n.r. pe 02.09.2021), când a venit și i-a făcut din nou tratamentul.

Copilul însă se simțea tot mai rău. Am anunțat asistenta că nu-și revine și aceasta a spus că trebuie să-și facă efectul tratamentul. Situația copilului se tot înrăutățea, astfel că pe data de 04.09.2021, la ora aproximativ 09:00, a intrat în agonia morții (n.r. comă). Soția mi-a arătat pe cameră cum copilul își trage sufletul să moară.

Am căutat asistenta și nu era în cabinet. După țipetele soției, a venit asistenta și a zis că starea copilului este mare gravă decât la internare. Soția i-a zis atunci să cheme doctoriția și să-i facă transfer copilului la un alt spital. Asistenta a răspuns că la alt spital nu-l primește și soția a insistat atunci să-l transfere la terapie intensivă. Asistenta a spus că «nu este cazul». Soția i-a precizat asistentei că de când este internat, copiulul nu a mai urinat, moment în care asistenta a spus «mă duc să chem doctorița». Această discuție a avut loc pe la 11:30 (n.r. pe 04.09.2021), s-a dus după doctoriță, iar aceasta a venit pe la 14:30. Atunci a venit cu o injecție în mână (n.r. doctorița) și a zis că «dacă îi fac injecția nu rezistă și moare».

După ce l-a injectat, în 20 de minute copilul a murit! Soția a început să țipe că a murit copilul. A venit doctorița repede și după ce l-a văzut a confirmat moartea copilului. S-a dus apoi în cabinet și a început să vorbească cu asistenta: «Ți-am spus că moare?!». «Și acum ce diagnostic îi punem?» ar fi întrebat asistenta. La care doctorița a răspuns: «COVID». O femeie care era internată ar fi auzit convorbirea dintre cele două (n.r. asistenta și doctorița de la Pediatrie) și ar fi întrebat: «Cum doamna doctor să spuneți că a murit de COVID copilul? Avea temperatură. Din cauza asta a murit copilul, nu de COVID!»

Doctorița, când a văzut că femeia internată a auzit convorbirea ei cu asistenta, a criticat-o. Și i-ar fi zis «De ce te bagi? Ține-ți gura!». Și ar fi amenințat-o, inclusiv c-ar putea-o transfera în salonul COVID. Când a auzit aceată amenințare, femeia și-ar fi cerut de frică externarea la semnătură.

Așa se moare în spitalele din România! Vii cu salvarea și pleci cu dricul mortuar din neglijența peronalului cate te lasă să mori cu zile! În cazul copilului meu, dacă doctorița venea imediat când s-a dus asistenta după ea, copilul nu murea! Dar a venit după 3 ore la țipetele soției mele! La spitalul județean Focșani este prea multă comoditate și neglijență în serviciu!

Prin ce am trecut eu ca tată când mi-am văzut pe telefon copilul în agonia morții? Cum geme și își trage sufletul de moarte, unicul fiu pe care l-am avut de 17 ani! Am fost cu el în spitale din afară: Anglia, Spania, Portugalia, Germania și nu a murit și la noi în România l-au omorât! Vă rog foarte frumos să fie audiată doctor C și doctor A și să fie trași la răspundere pentru neglijență în serviciu și neacordarea primului ajutor unui minor.

La externare, nu mi-au dat nici un document care să confirme tratamentul pe care i l-au făcut copilului pentru COVID.

Doctorița C, după decesul copilului, nu a anunțat Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea că a avut COVID, copilul. Am stat 5 zile cu copilul mort acasă și nu ne-a deranjat nimeni din partea autorităților. Joi( n.r. 9 septembrie 2021) l-am îngropat și duminică (n.r. 12 septembrie 2021) m-a căutat poliția să mă bage în carantină pentru că am venit din Anglia. Nicidecum pentru moartea copilului!

La înmormântare a participat multă lume, inclusiv numeroși copii. Toți expuși din neglijența personalului de la spitalul județean Focșani care nu a anunțat DSP cauza morții copilului. Dacă personalul răspunzător din spitalul județean Focșani ar fi anunțat așa cum trebuia să o facă DSP Vrancea, am fi dus copilul mort direct la cimitir, nu-l mai aduceam acasă.

Pentru acest caz deosebit de grav, am intenția să anunț toate posturile de televiziunile ca să vadă toată țara cum ne sunt omorâți copiii, părinții, tinerii, bătrânii.

După ce depun acest memoriu la dumneavoastră (n.r. Colegiul Medicilor), intenționez să-l depun și la Poliție pentru ca organele competente să dea curs unei anchete.”

P.S: Deși acuzațiile aduse în conținutul acestui „memoriu” pot fi și probabil sunt unele subiective, Ziarul de Vrancea a hotărât totuși să le facă publice. Pentru ca toți cei interesați să ia cunoștință de modul în care gândesc vrânceni de rând confruntați cu drame precum cea prezentată. Menționăm că vom publica de asemenea orice reacție din partea instituțiilor ori persoanelor acuzate care consideră că trebuie să o facă după apariția prezentului material.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.