Jurnalism cetatenesc

Astăzi este … Ziua Mondială a Oceanului Planetar 

Dana Lepădatu
7 iun 2017 1051 vizualizări

Ziua Mondială a Oceanului Planetar se sărbătoreşte din 8 iunie 1992, de la summit-ul mondial de la Rio de JaneiroBrazilia. Ca urmare a unei Rezoluții adoptate de Adunarea Generală a ONU în decembrie 2008, Ziua mondială a oceanelor a fost recunoscută oficial de ONU, urmând a fi sărbătorită în fiecare an la 8 iunie.

Oceanul facilitează legătura între oameni de pe întregul Pământ, indiferent unde locuiesc. El reglementează clima, este o sursă de hrană pentru milioane de oameni, produce oxigen, reprezintă casa pentru un număr incredibil de mare de vietăți sălbatice, ne oferă resurse pentru medicamente importante dar și pentru multe altele, ofertele sale fiind foarte mari. În scopul de a asigura sănătatea și siguranța comunităților noastre și a generațiilor viitoare, este imperativ să ne asumăm responsabilitatea de a avea grijă de ocean, deoarece el la rându-l său are grijă de noi. Deși apele oceanice nu reprezintă decât o miime din volumul total al planetei și cinci miimi din masa ei, ele acoperă o suprafață de 361 milioane de kmp, adică aproape de două ori și jumătate suprafața continentelor. Terra este deci pe drept numită ''planeta albastră'', iar oceanele joacă în viața ei un rol capital. Oceanul Planetar conține cea mai mare parte a hidrosferei, care echivalează cu 1.340 milioane kmc de apă (97,1 % din volumul hidrosferei). (D.L.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.