Jurnalism cetatenesc
Reţeta zilei: Zacuscă de toamnă
14 oct 2013
1513 vizualizări
Vă prezentăm astăzi o reţetă delicioasă de zacuscă pe bază de gogoşari şi ghebe, foarte bună pentru zilele reci de iarnă, cand avem nevoie de proteine şi vitamine de la ... borcan.
Ingrediente: 5 kg gogoşari, •3 kg ghebe, 1 l ulei, 500 g bulion, sare, piper, conservant, 1 kg ceapă
Mod de preparare: Cureţi gogoşarii, ghebele, ceapa şi le dai pe maşina de tocat, lei o cratiţă şi pui uleiul la încins. Pui mai întâi ceapa şi o laşi până se înmoaie şi devine sticloasă, apoi adaugi gogoşarii şi îi laşi să se prăjească. Pe urmă pui şi ciupercile, potriveşti de sare şi piper, după gust, iar spre sfârşit adaugi bjlionul şi mai prăjeşti cam 30 de minute. La final adaugi şi conservant. Cu cât sunt legumele mai prăjite, cu atât va fi mai bună zacusca. Zacusca e gata când se ridică uleiul la suprafaţă. Pui zacusca în borcane uscate, le închizi cu capace şi le pui să stea îîntre pături, timp de 2 zile. Le scoţi şi le pui la rece în cămară.
Atenţie însă la ciuperci, care pot fi otravitoare. Recomandarea noastră este să le luaţi din surse autorizate întrucat ciupercile otrăvitoare vă pot distruge sănătatea. Dacă nu aveţi încredere în ghebe puteţi fotoli ciuperci de cultură. Pofta buna!
Dacă aveţi o reţeta interesantă şi vreţi să o împărtăşiţi cu cititorii noştri, aşteptăm să ne-o trimiteţi la redacţie, eventual însoţită de o fotografie. Adresa noastră de e-mail: redactia@ziaruldevrancea.ro
Ziarul de Vrancea nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.