Jurnalism cetatenesc

Daca ne gindim la poluare, nu se cheltuie prea mult!

Dana Chiorescu
10 iul 2006 689 vizualizări
Sub deviza "innoirii parcului auto", Guvernul s-a oferit sa ofere oricarui proprietar al unui autoturism uzat suma de 30 milioane lei. Pentru numai 100.000 de masini uzate, costurile s-ar ridica la peste 75 milioane euro. Cum privesc intrelocutorii nostri aceasta initiativa, puteti afla din sondajul urmator.


Ilie Neacsu, 76 de ani, pensionar, Focsani


"Dupa mine, nu e tocmai bine. Eu stiu ca vor sa le scoata pe astea vechi care polueaza si sa se cumpere altele, noi, dar"¦ nu stiu daca e cea mai buna solutie. Ei zic ca ajuta oamenii, dar cine stie cum va fi. Nu dau banii acestia inapoi pe moment, dar pe urma... gasesc ei modalitati de a-i scoate inapoi de la oameni. Oamenii nu au cu ce sa isi schime masinile, nu au bani. Ar trage de le in continuare, asa vechi, cum sint. Pe o parte e bine, pe alta parte, nu e asa de bine pentru ca isi fac oamenii datorii, se cheltuie niste bani"¦ Bugetul ar putea afce altceva cu banii acestia. Multe altele!"


Ciprian Cotirlan, veterinar, Focsani


"Este o initiativa foarte buna. Trebuie sa dispara masinile vechi! Dar, am inteles ca s-au ocupat deja toate locurile pe liste. Oamenii nu ar putea sa isi schimbe masinile fara acest ajutor din cauza salariilor de la noi, din cauza puterii de cumparare. Daca am avea salarii ca in occident, am tine si noi 2-3 ani masina, dupa care am da-o, nu am tine-o sa se invecheasca. Plus ca nu aveam soselele lor, ceea ce uzeaza si mai tare masina. Daca luam in considerare accidentele care ar putea fi provocate de masinile vechi si uzate, de poluare, nu este o cheltuiala prea mare de la buget. Chiar e foarte bine venita."


Costel Mihalcea, 48 de ani, Focsani


"Este o idée buna si cred ca se vor putea elimina masinile vechi. Sint unele care au peste 20-25 de ani, dar oamenii tot pling dupa hirburile lor. Plus ca nu au bani ca sa isi schimbe masina, chiar daca isi doresc. 30 de milioane e putin fata de 8.500 de euro, cit costa un Logan. Ce serviciu poate avea un palmas, ce salariu, ca sa poata acoperi diferenta? Cred ca au aparut si cei care fac o afacere din asta. Cumpara rable si merg cu ele la fiare vechi, dupa care se inscriu pentru masii noi. Lor nu le este greu nici sa plateasca diferenta de suma..."


Anonima, 39 de ani, Focssani


"Nu zic ca nu era necesara aceasta masura, probabil vor sa reduca poluarea, sa incurajeze vinzarile de masini noi, sa reducea importul de second ""handuri , dar cred ca sint alte probleme mai importante care asteapta rezolvare."


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.